Foto: out-sider // PLATEAU

Møbel- og designvirksomheden out-sider var pionerer, da de tilbage i 2016 tog et designmæssigt opgør med det klassiske bord/bænkesæt med deres PLATEAU serie. Nu er virksomheden også klar til at udfordre den traditionelle bænk

Det skulle vise sig, at det ikke kun var møbel- og designvirksomheden out-sider, som mente, at det klassiske bord/bænkesæt trængte til en designmæssig opgradering. Deres lanceringen af PLATEAU-familien har nemlig været en populær satsning, hvor nyfortolkningen slår det traditionelle møbel i brugervenlighed, holdbarhed og æstetik med et nærmest grafiske look, forklarer direktør i out-sider, Ib Mogensen:
“Vi har oplevet stor efterspørgsel på PLATEAU, lige siden vi lancerede produkterne. Det har for os været tydeligt, at markedet trængte til et frisk pust, og det har vi givet vores bud på. Udendørsmøblerne har på mange måder et uudforsket potentiale, og derfor glæder vi os til nu at udvide til en hel produktfamilie.”

Etnologisk undersøgelse af nyt folkeligt design
Det er i samarbejde med Holscher Design, at out-sider lancerer yderligere modeller i PLATEAU-familien. Idéen er at favne alle med det robuste møbel, da det på ingen måder er tilfældigheder der ligger bag møblets design. PLATEAU bord/bænkene er nemlig blevet testet, hvor en etnolog på vegne af Holscher Design observerede, hvordan folk bruger øgede fleksibilitet og de forbedrede muligheder for uformelt brug. Det viste sig, at bænkene blev brugt af flere små grupper der sad og hyggede sig – præcis som vi danskere er bedst til, og præcis som det var formålet med møblets design.

Bænke-serien er tiltænkt til at alle, som bruger byrummet kan benytte sig af designet. Du kan eksempelvis trække en barnevogn til dig ved bænken, og hvis man er kørestolsbruger, er der ingen forhindring i at sidde tæt med dem omkring sig. Møblets designer fremhæver også, at åbningen af møblet er en af dets fordele.
“Vi vil gerne udstråle, at vores møbler giver rum til alle, og understøtter byens mangfoldighed. Noget andet, vi har tilstræbt, er også at invitere til mere uformel samvær, hvor der er lagt op til, at man kan sidde flere grupper af mennesker på den samme bænk,” forklarer Stig Myler, som er manager og partner hos Holscher Design.

Bibeholdelse af danske designtraditioner
​PLATEAU er skabt ud fra stærke rødder i den skandinaviske designtradition. Det stramme look udtrykker en tidsløs fornemmelse, og den nordiske funktionalitet underbygges af, at møblet ikke kræver vedligeholdelse. Produkterne er produceret af det bæredygtige materiale kaldet HPL (High Pressure Laminate), som i sin grundform blot er halvtreds stykker sammenpresset genbrugspapir. 

Og eftersom materialet i første omgang blev udviklet til bygningsfacader, så er det utroligt slidstærkt og skabt til at stå ude 365 dage om året med en forventet levetid på 30+ år. Ud over det slidstærke materiale, er de sociale interaktioner omdrejningspunktet for møblerne, som er længere og anderledes udformet, end alle bænke vi ser i byens rum i dag.

Tidligere artikelNye lydsvage generatorer regulerer selv efter behov
Næste artikelHolbæk Sportsby løb med titlen som ”Årets Idrætsbyggeri 2020”