Foto: Nohrcon

I forbindelse med temadagen ”Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter” har Nohrcon netop annonceret Holbæk Sportsby som Årets idrætsbyggeri 2020, foran tre andre nominerede projekter. Sammen afgjorde en offentlig afstemning samt en fagjury, at et af Skandinaviens største idrætsanlæg fortjente den nystiftede pris.

I flere år har Nohrcon kåret Årets skolebyggeri og Årets sundhedsbyggeri, og i 2020 er prisuddelingen udvidet til også at omfatte Årets Idrætsbyggeri. Årets idrætsbyggeri og kåringen af denne, har til formål at sætte fokus på og debattere godt idrætsbyggeri for derved at agere inspiration for andre samt være til gavn for landets borgere. Det er også baggrunden for temadagen ”Fremtidens idrætshaller og sportsfaciliteter”, hvor vinderprojektet blev offentliggjort ved en rundvisning i sportsbyen.

Holbæk Sportsby stak af fra konkurrenterne, som var Amager Bakke, Helsingør Stadion og K.B. Hallen og vandt i fornem stil den offentlige afstemning om Årets idrætsbyggeri 2020. Der var mange positive kommentarer i afstemningen vidner, som vidner om stor tilfredshed og tilslutning, både i idrætsforeningerne, lokalsamfundet, men også regionalt, til de flotte faciliteter, der inspirerer til fællesskab.

“Jeg er både stolt og glad over, at Holbæk Sportsby har modtaget prisen som Årets Idrætsbyggeri 2020. Et byggeri er meget mere end bare væggene og rammerne. Så jeg vil gerne sende en stor ros til alle de mennesker, der hver dag er med til at holde væggene og fylde rammerne ud. Det imponerer mig at se, hvordan foreningerne arbejder med at styrke fællesskabet, og jeg glæder mig meget til at fortsætte samarbejdet om at udvikle sportsbyen.” udtaler borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen.

Med de nye rammer kan Holbæk være vært for både nationale og internationale stævner. Samtidig giver sportsbyen gode muligheder for, at almindelige borgere kan udfolde sig fysisk, både sammen og hver for sig. Samtidig med at børnene er til f.eks. håndbold, fodbold eller tennis, er mor og far i svømmehallen eller i fitnesscenteret. På den måde understøtter Sportsbyen det aktive familieliv og fremmer folkesundheden og fællesskabet.

Det er en glad og stolt designleder og medejer i Kullegaard A/S, Nicolas Munkø, som takker for prisen:

”Holbæk Sportsby er i høj grad udviklet på baggrund af ønsker og behov fra kommunens foreninger. Prisen for Årets Idrætsbyggeri 2020 betyder for os, at vi er lykkedes med at lytte til de mange interessenter, der har været involveret i tilblivelsen. Det er et projekt, som skal tilgodese mange forskelligartede behov og har en stor betydning for foreningslivet i Holbæk samt den regionale udvikling. Det er vi hos Kullegaard umådelig stolte af at have ydet et bidrag til. Særligt er vi ydmyge overfor, at kåringen sker på baggrund af stemmer, givetvis fra mange af husets brugere. Der er en fin symbolik i, at det er de mennesker, som huset er tegnet til, der har stemt på projektet, som vinder konkurrencen. Tusind tak for det.”

Tidligere artikelOpgøret med det klassiske bord/bænkesæt er en dansk designsucces
Næste artikelCoromatic bygger fremtidens datacentre for Region Midtjylland