Foto: Coromatic // Nye datacentre til Region Midtjylland

Supersygehuset i Gødstrup påbegynder opbygningen af to energivenlige datacentre, der skal styrke patientsikkerheden, øge digitaliseringen af sundhedssystemet og sikre bedre behandling til borgerne. Coromatic har ansvaret for hele teknikentreprisen af de nye centre, som modsat det nuværende set-up, bliver langt mere driftsøkonomisk og bæredygtigt. 

Coromatic opbygningen af to nye energivenlige datacentre ved det nye supersygehus i Gødstrup, starter i denne måned. Centrene skal fremtidssikre sygehuset i forhold til kravene til digitalisering og informationsudveksling – men endvidere også i forhold til maksimal sikkerhed og oppetid:

Alle patientjournaler er elektroniske, hvilket gør mængden af sundhedsdata omfattende at håndtere. Netop derfor er der strenge sikkerhedskrav til, hvordan borgernes data bliver behandlet, så man let og sikkert kan følge patienthistorikken. Regionens krav til en digital infrastruktur handler også om, at det er nødvendigt at have en stærk dataforbindelse, der understøtter hurtigere informationsudveksling hospitalerne imellem, da dette i sidste ende  vil give et hurtigere behandlingsforløb for patienterne. 

”De nye datacentre skal naturligvis også kunne understøtte et krav om optimal oppetid. Intet mindre er godt nok – det giver sig selv, når vi har med et hospital at gøre, hvor der foregår kritiske operationer. Så det er en central del af løsningen, at vi har ekstra fokus på oppetiden. Vi gør på alle fronter vores ypperste for at leve op til Region Midtjyllands strenge krav til de nye datacentre”, fortæller Martin Vinding, Project Manager hos Coromatic, som er projektleder for opbygningen af de to datacentre.

Coromatic har stor erfaring med at opbygge komplekse datacentre med de højeste krav til sikkerhed og oppetid. Erfaringen kommer fra lignende sager fra landets øvrige regioner. De nye centre ved supersygehuset Gødstrup bliver derfor opbygget ud fra de skræddersyede behov der er netop her, og med bagvedliggende vægt på erfaringen. 

“Vi er vant til at levere optimal oppetid, og det gør vi bl.a. ved at bygge to centre for at sikre redundansen. Det betyder, at hvis der sker noget med det ene datacenter, så vil det andet altid kunne træde i stedet. Alle kølerør til serverne er monitoreret så et eventuelt læk eller temperaturfald hurtigt kan undersøges og udbedres, inden der opstår skade eller nedetid for serverne. Desuden er der adgangskontrol og brandalarmsystemer, der tager højde for brand, så vi til alle tider kan sikre både data, drift og oppetid,” siger Lars Frandsen, BA Director, ICS Denmark, som er øverst ansvarlig for projektet hos Coromatic.

Grøn og fremtidssikret løsning fra Coromatic
Den nye tilgang til datacentre bliver langt mere bæredygtige og driftsøkonomiske end det hidtidige set-up, og regionen forventer at det nuværende energiforbrug bliver reduceret med en tredjedel. 

”Man kan sammenligne det med, når vi udskifter køleskabene hjemme i vores egne køkkener med nye og mere energivenlige produkter, så sparer vi også på strømmen. Vores indretning af datacentre er også mere energivenlige end de gamle løsninger, hvilket er med til at understøtte regionens grønne dagsorden,” forklarer Lars Frandsen.

De to nye datacentre står færdige i september 2020 og er en del af Region Midtjyllands strategi for digital transformation, vækst og udvikling.

Tidligere artikelHolbæk Sportsby løb med titlen som ”Årets Idrætsbyggeri 2020”
Næste artikelGod akustik giver naturens kræfter frit spil i en ny oplevelsesarena