Foto: Fischer A/S // Fischer Power-Fast 2 skruens nye patenterede skruetip og indvendige fræseribber skåner træet og plasticpluggen, så risikoen for at træet spalter eller pluggen bliver ødelagt minimeres.
Skrueproducenten Fischer A/S har lanceret en ny skrueserie, som tilhører den absolutte superliga inden for skruer. Den nye Power-Fast 2 forkorter nemlig både skruetiden, samtidig med at den er mere skånsom mod træ og plugs.
Om det tager en skrue 3 sekunder frem for 5 sekunder at skrue i, vil for de fleste virke som en ligegyldig forbedring. Men for håndværkeren, som bruger adskillige timer, dage eller uger på montagearbejde – så kan der ligge en stor tidsbesparelse at hente med en hurtig skrue. Af den grund af Fischer A/S offentliggjort skrueserien Power-Fast 2, som er resultatet af flere års udvikling.
“Den nye skrueserie er forbedret på alle områder, og det er helt sikkert den bedste skrue, fischer nogensinde har lavet. Spidsen på skruen har dobbeltgevind, så den tager lynhurtigt fat helt uden at køre rund i materialet. Faktisk er det lykkes at opnå en meget hurtig bide-tid på kun en fjerdedel af den nærmeste konkurrent”, forklarer Lars Holbæk, der er Nordic Product Manager i fischer Danmark.
Uvildige tests viser, at når skruen først har bidt sig fast – så er resten tiden til at skruen er helt i materialet, cirka 25% hurtigere end den næsthurtigste skrue på markedet. Derudover er Power-Fast 2 anvendelig i både træ, hårdt træ, metal og plasticplugs, som også adskiller typen fra resten af konkurrenterne.
Skånsom mod træ og plugs
På trods af den tidsbesparende funktion ved skruen, så er den også mere skånsom mod materialet end andre flere andre skruer. Dens nye patenterede skruetip og indvendige fræseribber skåner nemlig træet og plasticpluggen, så risikoen for at træet dermed spalter eller pluggen bliver ødelagt er reduceret.
“For håndværkeren kommer det til at betyde, at der er meget færre plugs, som skal skiftes ud. Og fordi den nye skrue ikke spalter træet, kan man montere tættere på kanten uden risiko for at flække materialet”, fortæller Lars Holbæk.