Foto: PR // Vibeke Pedersen, teknisk chef hos Troldtekt A/S

Vibeke Pedersen med over 25 års erfaring fra blandt andet Velux, Pressalit og Guldmanner er blevet ny teknisk chef hos Troldtekt A/S. Hun glæder sig til at bygge videre på de innovative tiltag, som virksomheden har søsat inden for især bæredygtighed, design og ventilation.

De originale Troldtekt akustikplader er et enkelt naturprodukt. Men bagved ligger en høj grad af teknologi, udvikling og dokumentation. Netop det krydsfelt er spændende, mener den 53-årige Vibeke Pedersen, som er tiltrådt den nyoprettede stilling som teknisk chef hos Troldtekt A/S.  

“Troldtekt er et reelt produkt af træ fra danske skove og cement fra den danske undergrund. Men jeg er overrasket over den kompleksitet, produktet også rummer. Det har for eksempel stor betydning for den færdige løsning, hvor brede træspånerne er, og hvor meget cement, vi tilsætter. Vi arbejder systematisk med styrkeværdier og data, så vi ved, at pladen kan tåle hårde boldskud, men også er nem at skrue i”, siger hun. 

Vibeke Pedersen er uddannet ingeniør og har siden 1993 arbejdet for blandt andet Velux, Pressalit og Guldmann. Hun har derfor stor erfaring med produktudvikling og teknologi – også fra byggebranchen. 

Boblende idéer i system
Troldtekts paradigmeskifte gennem de seneste par år bragte for alvor virksomheden på radaren hos Vibeke Pedersen. Udviklingen er gået fra industriplader til akustikløsninger, som arkitekter og bygherrer vælger til kontorer, restauranter, skoler, private hjem og flere andre bygningstyper. Undervejs er sortimentet også suppleret med energieffektiv ventilation og senest en ny designserie.

“Ventilationsloftet og designserien er eksempler på, at jeg er kommet til en innovativ virksomhed, der tør gøre noget andet, end de plejer. En del af min rolle er at fastholde udviklingen og systematisere innovationen. Det bobler med idéer og tiltag, og vi skal selvfølgelig sikre, at vi samler ressourcerne om de rigtige projekter”, siger Vibeke Pedersen.

“Det er en stor styrke, at vi har vores produktion i Danmark. Det gør det nemt og hurtigt at sparre med kollegerne i produktionen og selv have fingrene nede i den tekniske produktudvikling”, tilføjer hun. 

Support på nye markeder
Et andet vigtigt fokus for teamet i den tekniske afdeling er virksomhedens vækst på nye markeder. Her er kundesupport nøgleområdet, og det samme er dokumentation for akustikløsningernes bæredygtige bidrag. 

“Vi skal understøtte vores datterselskaber i Tyskland og Sverige, så de kan give den bedst mulige tekniske support til kunderne. Det er vigtigt, at vi lykkes med at forklare, hvordan vores løsninger matcher tysk og svensk byggetradition”, siger Vibeke Pedersen.

“Inden for bæredygtighed, er der en kæmpestor viden og grundig dokumentation i virksomheden. Her er opgaven primært at sikre, at vi fastholder de rigtige kompetencer på området”, fortsætter hun.   

På forkant med udviklingen
Troldtekts adm. direktør, Peer Leth, glæder sig over at have fået så erfaren en kapacitet som Vibeke Pedersen ind i den nyoprettede stilling.

“Behovet for en teknisk chef er opstået i takt med vores vækst. Vi har i 2019 fordoblet vores fabrikskapacitet, så vi er klar til at omsætte den øgede efterspørgsel til innovative akustikløsninger. Desuden skal vi hele tiden være på forkant med den tekniske dokumentation til de forskellige markeder, vi arbejder på. Vibeke er den helt rigtige til at lede vores i forvejen meget kompetente tekniske afdeling”, siger Peer Leth. 

Om Vibeke Pedersen:

  • Ny teknisk chef hos Troldtekt A/S fra november 2019.
  • Uddannet fra Ingeniørhøjskolen i Aarhus i 1991.
  • Har blandt andet arbejdet 11 år i udviklingsafdelingen hos Velux, seks år i ledende stillinger hos Pressalit og seks år som udviklingschef hos Guldmann. 

Om Troldtekt A/S: 

  • Troldtekt A/S er førende udvikler og producent af akustikløsninger til lofter og vægge. 
  • Siden 1935 har naturmaterialerne træ og cement været råvarerne i produktionen, som foregår i Danmark under moderne, miljøskånsomme forhold. 
  • I sortimentet er også specialløsninger, der kombinerer akustikloftet med f.eks. ventilation. 
  • Troldtekts forretningsstrategi er tilrettelagt med designkonceptet Cradle to Cradle som det centrale element for at sikre miljømæssige gevinster frem mod 2022.

Tidligere artikelV2C vinder opgave på SDU-SUND, Syddansk Universitet i Odense
Næste artikelNy super-skrue bider sig fast uden at ødelægge materialet