Illustration: Tønder Kommune og Friis og Moltke

I Skærbæk åbner en ny folkeskole dørene i august 2020. Den skal ligge sydvest for Skærbækcenteret og afløse den nuværende distriktsskole på Skolegade.

Til næste skoleår kan folkeskoleelever og lærere glæde sig til at få deres daglige gang på en helt ny skole i Skærbæk. Skolen skal ligge på et stort grønt område kaldet Oksens Mark, så der bliver nem adgang og udsyn til natur fra skolen. Byggeriet af skolen er i fuld gang og bliver bygget af et team bestående af Friis & Moltke A/S som hovedrådgiver med Møller & Grønborg A/S, FM Bygningsdrift ApS, Rummets Sprog og Tækker A/S som underrådgivere.

Ny og tidssvarende skole
Den nye skole skal bygges, da der er brug for en mere tidssvarende skole i Skærbæk. Her vil skolens afdeling for børn med autisme, Cassiopeia, også få nye og forbedrede rammer både indenfor og udenfor. Politikerne har vurderet, at der vil være bedre driftsøkonomi på den nye skole, end man ville kunne opnå ved at renovere den eksisterende skole.

I planlægningen af den nye skole har en række foreninger fra Skærbæk deltaget for at komme med bud på, hvad de ønsker sig af skolen. Her er de både kommet med bud i forhold til brugen af skolens lokaler og i forhold til at samarbejde med skolen. Der er nedsat en følgegruppe, som løbende er involveret i arbejdet med den nye skole.

Dyrere end forventet
Ved budgetaftalen i 2017 blev der sat 90 mio. kr. af til byggeriet. Det er i 2019 fremskrevet til 92,8 mio. kr. Licitationen d. 15/1 2019 viste dog, at projektet ville blive dyrere end forventet, og det er derfor besluttet fra Kommunalbestyrelsen, at projektet skal tilføres 9,9 mio. kr. ekstra. Samtidig reduceres kontoen med uforudsete udgifter, og arkitektfirmaet bidrager også med ekstra penge. Slutteligt skal de resterende penge findes ved besparelser i projektet. Med råd til det hele er byggeriet derfor i fuld gang og står efter planen klar i august 2020.

Tidligere artikelC.F. Møller Architects og MT Højgaard udvider gymnasium i Horsens
Næste artikelCJ A/S åbner ny afdeling på Fyn