Foto: Erik Arkitekter // Parkeringshus

På Fischers Plads bygger Jakobsen & Blindkilde et nyt parkeringshus i fire etager med i alt 550 pladser samt en hyggelig forplads. Det hele vil stå færdigt til oktober.

Bilisterne i Viborg har nu noget at glæde sig over, for et nyt parkeringshus midt i byen bliver snart en realitet. Viborg Kommune har udvalgt entreprenøren Jakobsen & Blindkilde til totalentreprisen af byggeriet, der samtidig er tegnet af Erik Arkitekter.

– Jeg er glad for, at vi har fået kontrakten på byggeriet af parkeringshuset. Vi ser frem til at være med til at give en central plads i Viborg et løft og gøre livet lettere, når man kommer ind til byen i bil, siger projektdirektør Henrik Eriksen fra Jakobsen & Blindkilde.

Parkeringshuset bliver bygget i fire etager med forskudte dæk og indvendige ramper. Forpladsen ved Sct. Mathias Centeret bliver ombygget, så der kommer gågadezone med sivekørsel. Endvidere bliver der lavet beplantning og opsat bænke, så byområdet vil fremstå hyggeligere op til centeret og gågaderne.

Totalentreprisen omhandler nedbrydning af den nuværende parkeringskælder, opførelse af en ny samt renovering af forpladsen. Huset bygges, så der senere kan bygges to ekstra etager på. Jakobsen & Blindkilde får også ansvaret for jord, kloak, beton og belægning. Rådgiver på arbejdet er Norconsult. Der er ligeledes tilknyttet nogle lokale underentreprenører.

Tidligere artikelCembrit lancerer facadesystem med skjult montage
Næste artikelMidlertidigt modulbyggeri sikrer fortsat undervisningen