Foto: Cembrit Pure System

I marts måned lancerer og implementerer byggematerialeproducenten Cembrit et helt nyt facadesystem, der muliggør facadebeklædning for arkitekter og håndværkere med et homogent og elegant udtryk.

Danske arkitekter har i lang tid efterspurgt et facadesystem, som appellerer til den skandinaviske byggestil og løfter facaden til et nyt niveau. For at komme denne efterspørgsel til livs, har Cembrit udviklet facadesystemet Cembrit Pure System, der sætter montagen i periferi og dermed åbner op for helt nye muligheder for at skabe uforstyrrede facader med et æstetisk og minimalistisk udtryk.

– Med lanceringen af Cembrit Pure System er det muligt at skjule montagen, der ofte kan være et forstyrrende element på en ren facadeoverflade. Denne unikke mulighed gør systemet velegnet til både privat- og erhvervsbyggeri, hvor man ikke vil gå på kompromis med de æstetiske detaljer, der skaber helstøbt arkitektur, fortæller Karsten Østergaard Larsen, som er Markedsdirektør ved Cembrit.

Den skjulte montage er mulig med et kliksystem bestående af rustfrie stålprofiler, der monteres på underlaget. Efterfølgende klikkes facadepladerne nemt og direkte fast på profilet.

– Vi har i udviklingen af systemet først og fremmest haft fokus på at lette installationen af facader ved at undgå spildtid med opmåling af huller og forboring, hvilket gør systemet til en hurtigere og mere omkostningseffektiv løsning sammenlignet med lignende facadesystemer. Dernæst har vi prioriteret, at systemet skulle være kompatibelt med et bredt udvalg af farver og overfladeteksturer i form af to populære facadepladeløsninger på markedet i dag, fortæller Carsten Borum, som er teknisk projektleder på Cembrit Pure System.

Facadeplader Cembrit Patina Original og Cembrit Solid produceres i fibercement og danner altså forskellige udtryk i overfladen. Cembrit Solid giver en ensartet overflade, mens Cembrit Patina har en rustik facade, der patinerer gradvist i årenes løb. 

Fleksibelt og konkurrencedygtigt facadesystem
Cembrit Pure System er et system med fleksibilitet, hvor pladerne har mulighed for at blive udskiftet enkeltvis, hvis dette skulle gå hen og blive nødvendigt. Det er også muligt at tilpasse pladerne manuelt på byggepladsen på vinduer og lignende ved hjælp af almindeligt håndværktøj:

– Systemet er konstrueret med øje for faste facadeplademål, som tager udgangspunkt i de mest almindelige standardmål i dag. Dog vil der altid være behov for justeringer til eksempelvis vinduer, og det er derfor muligt at skære pladen til på byggepladsen og stadig gøre brug af klikmontagen, slutter Carsten Borum. 

Tidligere artikel25-års jubilæum i Bygma
Næste artikelNu bliver det nemmere at parkere i Viborg