Foto: Modulerne fra ABC Pavilloner

På Hornslet Skole har man lige fået dannet ti midlertidige moduler fra midtjyske ABC Pavilloner. Elevtallet på skolen er i øjeblikket stigende, og de midlertidige moduler skal altså sikre undervisningsrammerne, alt imens at der fra politisk side bliver snakket om en permanent løsning.

På Hornslet Skole stiger antallet af elever. I øjeblikket er der 800 elever på skolen, og når vi rammer, august kommer tallet, hvis man skal stole på skolens beregninger, til at stige til et sted mellem 850 og 860 elever. 

Der er på nuværende tidspunkt ikke dimensioneret til så mange elever, hvilket altså har skabt en stor udfordring med pladsmangel. En permanent løsning er ikke i øjenhøjde lige nu, da den først skal gennemgå en længere politisk proces, hvilket altså har givet anledning til at skolen har fået leveret ti midlertidige moduler fra ABC Pavilloner:

Det er selvfølgelig rigtig positivt, at vi får flere elever på skolen, og vi ser frem til at tage imod dem. I de kommende år kommer vi efter alt at dømme til at overstige de 1.000 elever, og vi skal derfor have fundet en permanent løsning, der fungerer, hvilket man fra politisk side er i gang med lige nu, fortæller administrativ leder på Hornslet Skole, Jens Sønderbæk, og fortsætter:

I mellemtiden har vi dog akut brug for mere plads, da vi allerede i april modtager 114 nye børn, som skal begynde i Tidlig SFO. Derfor har vi fået leveret midlertidige moduler, som skal sikre de mest optimale rammer for undervisningen, mens en mere permanent løsning bliver drøftet. Det midlertidige byggeri er en rigtig god løsning i en uvis situation som denne, da man hurtigt kan skaffe rigtig gode rammer for undervisningen uden at låse sig fast på noget.

De ti moduler på i alt 440 kvadratmeter er for nylig blevet implementeret på skolens parkeringsplads og rummer i alt fire store klasselokaler og et fælles gangareal med nem adgang til toiletter. Inden opstillingen er installation af vand, afløb, el og internet blevet forberedt på pladsen.

Modulbyggeri egner sig perfekt til en situation som den på Hornslet Skole, hvor man akut står og har brug for mere plads, men hvor fremtidsudsigten for de fysiske rammer på skolen endnu er uvis. Her muliggør den effektive produktionsproces, at modulerne kan leveres hurtigt, da man samtidig med fremstillingen på fabrikken kan klargøre installationerne på pladsen, forklarer Dennis Holm Vegeberg, som er afdelingsleder og bygningskonstruktør hos ABC Pavilloner.

ABC Pavilloner genanvend de midlertidige moduler, og netop disse til Hornslet Skole har tidligere været anvendt til eksempelvis kontorlokaler, hvor de efterfølgende på fabrikken er blevet omdannet, så de passer til skolens behov. På den måde bidrager det midlertidige byggeri altså til en bæredygtig genanvendelse, på trods af at byggeriet ikke nødvendigvis bliver stående i mange år frem.

Modulerne fra ABC Pavilloner forventes at blive taget i brug d. 1. april, hvorefter lejeaftalen løber i tre år frem.

Tidligere artikelNu bliver det nemmere at parkere i Viborg
Næste artikelBASE Erhverv holder reception i nyt domicil