Foto: BIG 

Lørdag blev der sparket der gang i en crowdfunding, der skal hjælpe med at finansiere museet FLUGT. Dette skete i forlængelse af en donation på 10. mio. kroner fra den tyske Forbundsdag i november.

Museet FLUGT skal formidle fortællingen om den største flygtningelejr i danmarkshistorien, der på sit højeste var den 5. største by i Danmark. Derudover skal museet rumme aktuelle internationale flygtningehistorier.

”Der er brug for et museum som FLUGT. Verden har aldrig haft flere mennesker på flugt end i dag”, udtaler Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuseerne.

Vardemuseerne, der står bag etableringen af FLUGT ved byen Oksbøl, har oplevet en stor interesse fra private, som gerne vil hjælpe med at rejse midler til byggeriet af museet.

Derfor blev der lørdag åbnet op for private donationer gennem crowdfunding, hvor alle kan bidrage med alt fra nogle få kroner til flere tusinde.

”Som crowdfunder er man ikke kun med til at støtte et museumsbyggeri – man er med til at sikre formidlingen af et vigtigt stykke verdenshistorie”, afslutter Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuseerne.

     

Tidligere artikelArbejdsmarkedet holder selv skansen
Næste artikelByggeriet af BørneRiget får ny senior projektchef