Foto: Pexels.com

Ifølge tal fra Danmarks Statistik knoklede arbejdsmarkedet igennem i 3. kvartal, hvor den den private sektor præsterede 0,9 procent flere arbejdstimer end foregående kvartal. Byggeriet stemplede sig ind med 0,5 procent flere arbejdstimer, hvor der er taget højde for sæsonudsving. En udvikling som Dansk Byggeri er tilfredse med.

“Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og de nye tal fra Danmarks Statistik dokumenterer, at arbejdsmarkedet holdt skansen i 3. kvartal og tilmed gjorde et lille comeback efter en opbremsning i 2. kvartal. Dermed fastholder arbejdsmarkedet positionen som den største solstrålehistorie overhovedet i dansk økonomi”, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Derudover påpeger han at efteråret har været præget af en international usikkerhed, hvor frygten for en recession fra tid til anden er blevet overdrevet.
“Under alle omstændigheder har dansk økonomi en sund grundform, og ikke mindst det private arbejdsmarked bliver ved at levere varen”, siger Bo Sanberg.

En halv procent flere arbejdstimer i byggeriet
Byggeriet er ikke længere den branche med den største vækst i beskæftigelsen ifølge de nye tal fra Danmarks Statistik. Dansk Byggeri tror derimod at beskæftigelsen i byggeriet for denne gang topper i 2019, og at der forhåbentlig sker et udramatisk fald fra et højt niveau i løbet af 2020. “Med andre ord en blød landing i byggeri og anlæg, hvilket de nye tal fra arbejdstidsregnskabet bestemt også peger i retning af” siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Eftersom at Dansk Byggeri forventer et fald i byggebeskæftigelsen i 2020, er det til dels på baggrund af et hul i markedet for veje og jernbaner, samt at boligbyggeriet i de større byer er ved at være på sit højeste.

     

Tidligere artikelJævn vækst i installationsbranchen
Næste artikelDansk museum tegnet af Bjarke Ingels, skal realisere gennem crowdfunding