Foto: PR // ABC Pavilloners erhvervslokaler

Byggemodningen omkring Femern i Rødbyhavn er nu ved at blive afsluttet, og byggeriet af forbindelsen mellem Danmark og Tyskland bliver snart igangsat. Hos ABC Pavilloner forbereder man sig derfor på en aktivitet i området, hvor virksomheden blandt andet har investeret et tocifret millionbeløb i et businesscenter med hele 12 erhvervslokaler.

Den lange tunnelforbindelse mellem Danmark og Tyskland er kommet et skridt nærmere en realisering og implementering med afslutningen af byggemodningen omkring Rødbyhavn. Klargøringsopgaverne har desuden inkluderet etablering af vandforsyning, el, kloakering samt nye cykelstier og adgangsveje.  

Byggemodningen af området har været en stor succes, og vi ser frem til at påbegynde byggeriet af arbejdshavnen om nogle måneder. De to store internationale tunnelkonsortier rykker således snart ind, og i den forbindelse forventer vi en stigende aktivitet i området ved Rødbyhavn med mange opgaver, som med fordel kan varetages af virksomheder i nærheden af byggepladsen, siger Jens Ole Kaslund, teknisk direktør i Femern A/S.

Tunnelen skaber en masse forskellige arbejdsopgaver, og en af de virksomheder, som ser frem til en øget aktivitet, er midtjyske ABC Pavilloner, der for nogle år tilbage investerede et tocifret millionbeløb i et tætliggende erhvervscenter med 12 erhvervsmål. Her tror og håbes der på, at investeringen snart vil give afkast, mens projektet samtidig kan resultere i flere byggeopgaver: 

Femern har efterhånden været længe undervejs, men nu ser det ud til, at de første entreprenører fra maj-juni går i gang med byggeriet af arbejdshavnen til tunnelfabrikken. Og her ser vi store muligheder i dels at deltage i udbud, når det gælder opførelsen af boligerne til de mange byggeledere og håndværkere, og dels at få lejet flere af vores erhvervslokaler ud, så de snart kan give afkast, forklarer direktør hos ABC Pavilloner, Kjeld S. Facius, og fortsætter: 

– Vi foretog investeringen helt tilbage i 2014 og er derfor glade for, at der nu for alvor sker noget. Fermern-forbindelsen er et stort projekt med enormt potentiale, hvilket også var grunden til, at vi i sin tid investerede i et businesscenter, og med afslutningen af byggemodningen er vi derfor særdeles optimistiske og ser frem til stigende aktivitet i løbet af de kommende otte til ti år, hvor forbindelsen bliver anlagt.

SIdste år var ABC Pavilloner med i det første udbud af opførelsen af 20 prøveboliger, der skulle være midlertidige arbejdsboliger i forbindelse med Femern-projektet. Her vandt ABC Pavilloner udbuddet på prisen, som altså samtidig levede op til Femerns krav om kvalitet.

Og skulle vi være så heldige at vinde de næste midlertidige boliger, der kommer i udbud til projektet, så har vi også kapaciteten og produktionsfaciliteterne til at håndtere det. Vi har nemlig i alt tre produktionsenheder med stor produktionskapacitet, forklarer Kjeld S. Facius fortsat.

Udlejning af erhvervslokalerne
I ABC Pavilloners nye businesscenter vil det i fremtiden være muligt at leje erhvervslokaler fra 15 kvadratmeter og op til 1.000 kvadratmeter. Der vil endvidere komme et kontorhotel med en bemandet reception og mulighed for telefonomstilling med en fælles printer. ABC Pavilloner mener at centeret er med til at give virksomheder nye erhvervsmuligheder i netop dette område: 

Med erhvervscenteret ønsker vi at give fremsynede virksomheder mulighed for at have fingeren på pulsen og være tæt på aktiviteten omkring Femern. Derfor forsøger vi også at give de bedste betingelser for at drive virksomhed i området med en stabil base, hvor man både kan leje sig ind i kortere og længere perioder, slutter Kjeld S. Facius.

Tidligere artikelDansk Byggeri vil have åbnet dørene til landets genbrugspladser
Næste artikelEjendomsbranchen løfter det store ansvar – behov for fælles løsninger