Foto: Unsplash.com

De sidste par dage er flere genbrugspladser blevet lukket ned for virksomheder, der midt i hverdagens opgaver har brug for at komme af med betydelige mængder af affald. Nu opfordrer Kommunernes Landsforening alle kommuner til at holde mindst én genbrugsplads åben for virksomhederne. Dansk Byggeri bakker 100 procent op om denne opfordring.

– Det er rigtig godt, at KL udsender en så klar opfordring til kommunerne. Det har Dansk Byggeri tilskyndet til, for genbrugspladserne er helt afgørende for, at mange især mindre håndværksvirksomheder kan fortsætte deres arbejde. Hvis ikke de har mulighed for at komme af med deres affald, vil flere af dem være tvunget til at sætte arbejdet i stå, siger miljøchef Simon Stig-Gylling, Dansk Byggeri. 

Håndteringen af byggeaffald er essentiel brik i byggeprocessen, og det er desuden meget væsentligt for miljøet, sundheden og sikkerheden, at affaldet køres væk. Bygge- og anlægsbranchen er nu en af de brancher, hvor en del af aktørerne kan opretholde den daglige drift, hvis virksomheder og medarbejdere tager de forebyggende skridt for at forhindre smitte af corona.

– Hvis lukkede genbrugspladser får håndværksvirksomheders arbejde til at gå i stå, er vi endnu tættere på, at landet ligger helt stille. Det skal vi undgå, for der er mange opgaver, der fint kan udføres på trods af den aktuelle coronasituation, siger Simon Stig-Gylling.

Når byggebranchens ansatte afleverer deres byggeaffald på genbrugspladsen opfordres de, ligesom resten af Danmark, til at holde afstand til både kolleger og personer på pladsen, men med en logisk adfærd er risikoen for smitte minimeret.

Tidligere artikelNy rapport viser store forskelle på CO2-belastningen ved nybyggeri
Næste artikelModulvirksomhed parat til, at Femern bærer frugt