Den midtjyske modulbygger ABC Pavilloner har længe arbejdet med bæredygtighed, men går nu skridtet videre i forhold til at dokumentere indsatserne. Virksomheden har derfor netop ansat en bygningskonstruktør med speciale i klimaforandringer, Thomas Kildeby Pedersen, i en nyoprettet stilling, som skal have fokus på bæredygtighed og miljøcertificeringer, herunder Svanemærket og DGNB.

ABC Pavilloner i det midtjyske Engesvang og virksomhedens søsterselskaber har sat som mål, at de vil være førende producenter af miljørigtige præfabrikerede enheder i 2025. For at styrke og dokumentere de grønne tiltag har virksomheden derfor netop ansat en bygningskonstruktør med speciale i klimaforandringer, som udelukkende skal beskæftige sig med bæredygtighed i virksomheden og dokumentation af miljøindsatserne, hvilket blandt andet inkluderer Svanemærket og DGNB.

“Vi har i en årrække haft en grøn virksomhedsstrategi og dermed arbejdet proaktivt på at bidrage positivt til miljø og klima, fordi vi vil være førende inden for bæredygtigt modulbyggeri. Det ønsker vi nu i højere grad at dokumentere, både over for os selv og vores kunder, og derfor har vi oprettet en ny stillig, som primært skal beskæftige sig med bæredygtig certificering, nye klimatiltag og kvalitetssikring heraf”, lyder det fra direktør i ABC Pavilloner, Kjeld S. Facius, som fortsætter:

“Vi ser en stigende efterspørgsel på miljøcertificeringer i både traditionelt byggeri og præfabrikeret byggeri, og her er det særligt de store og kendte mærker som det danske Svanemærke og den tyske DGNB-certificering, der vinder indpas. Det giver derfor god mening, at vi som producent følger med efterspørgslen, og i den forbindelse har vi brug for nye kræfter, der kan bidrage med ny viden og ekstra ressourcer”.

Til at løfte opgaven har ABC Pavilloner ansat Thomas Kildeby Pedersen fra Silkeborg, der oprindeligt er uddannet bygningskonstruktør med speciale i klimaforandringer ved VIA University College. Thomas har tidligere erfaring som bygningskonstruktør hos blandt andre det tidligere Midtconsult (nu ÅF), HusCompagniet og senest Vesterbro Huse. Hos ABC Pavilloner skal han særligt bruge sin klimaspecialisering til at arbejde med at svanemærke virksomhedens produkter og fungere som DGNB-konsulent:

“Jeg glæder mig over nu at skulle fordybe mig i mit speciale vedrørende klimaforandringer hos ABC Pavilloner. Stillingen giver mig rig mulighed for at rådgive i forhold til miljøcertificeringer, komme med indspark til nye grønne tiltag og dokumentere samt kvalitetssikre indsatserne. Det bliver således spændende at bidrage til dokumentation og videreudvikling af virksomhedens grønne profil”, siger Thomas Kildeby Pedersen.

ABC Pavilloner arbejder desuden med ni bæredygtighedskrav frem mod 2023 som led i den frivillige bæredygtighedsklasse. De omfatter blandt andet livscyklusanalyse (LCA) af bygningers klimapåvirkning, ressourceanvendelse på byggepladsen i forhold til transport, energi, vand og affald samt dokumentation af problematiske stoffer, og det kommer Thomas Kildeby Pedersen således også til at beskæftige sig med.

Tidligere artikelNye boliger forlænger altansæsonen for solglade seniorer
Næste artikelVinduesproducent gør det nemmere at bygge bæredygtigt