Foto: I Randers har nybyggede boliger fået glasinddækkede altaner, der ikke bare er energivenlige, men også kan bruges næsten året rundt.

En altan er ikke bare forbeholdt solbeskinnede sommerdage. I hvert fald ikke hvis den er glasinddækket, og det er tilfældet i Randers, hvor nybyggede boliger sikrer beboerne adgang til en glasaltan, som kan åbnes og lukkes efter behov. Løsningen inviterer ikke bare til brug året rundt, men er også energivenlig og tilfører prikken over i’et til facaden.

Mange sætter måske lighedstegn mellem altanophold, høj sommersol og kolde drikkevarer. Men selv i denne kolde vintertid kan altanen komme i brug – hvis den da er pakket ind i glas og kan åbnes op og lukkes til alt efter temperaturen.

En lukket altanløsning giver rig mulighed for at få gavn af de ekstra kvadratmeter en stor del af årets 365 dage. Det er én af årsagerne til, at løsningen er valgt til 48 nybyggede seniorboliger i Tyvdalen i Randers, hvor alle beboere har adgang til netop en glasinddækket altan.

Nybyggeri og lukkede altaner i fin forening

De første lejere er allerede rykket ind i de nye omgivelser i boligbyggeriet, der er udført i en totalentreprise af entreprenøren Myhlenberg Byg.

Nok inviterer altanerne til så godt som helårsbrug, men de tilfører også karakter til facaden. Kombinationen af glaspartier og aluminiumsprofiler giver et moderne look, og netop mødet mellem design og funktionalitet har været et afgørende fokus, fortæller entreprenøren:

– Da vi fik til opgave at bygge boligerne i Tyvdalen, var vi på udkig efter et lukket altansystem. Heldigvis kunne Sunparadise Danmark levere den ønskede løsning, som er valgt på grund af både funktion og udseende. Udover muligheden for at trække glasset væk og åbne op, tager de lukkede glasaltaner sig flot ud på byggeriets facade, fortæller Rico Holmgård, bygningskonstruktør og byggeleder hos Myhlenberg Byg. Han tilføjer:

– Vi har haft fokus på at finde en altanløsning, der egner sig perfekt til nybyg og giver det rette udtryk til facaden, og det er blevet løst rigtig fint.

Glasaltaner skruer ned for energiforbruget

Hos altan- og facadeleverandøren Sunparadise Danmark er der enighed om, at projektet i Tyvdalen er et godt eksempel på, hvordan nybyggeri og glasinddækkede altaner går flot hånd i hånd.

Desuden er der flere fordele at hente, ikke mindst de miljøvenlige af slagsen, fortæller Jesper Larsson, der er Sales and Marketing Manager hos Sunparadise Danmark:

– Beboerne i Tyvdalen har gavn af en altanløsning, der er mere energivenlig i forhold til de klassiske, åbne altaner. Det svarer til at tilføje et yderligere lag isolering på facaden, fordi den glasinddækkede altan isolerer og skaber en barriere mellem varmen fra boligen og kulden udefra. Resultatet er et positivt aftryk på energiforbruget og dermed også på varmeregningen.

Boligerne er tegnet af det nordjyske arkitektfirma Bjørk & Maigård.

Tidligere artikelIntego får ny mekanisk serviceleder
Næste artikelModulproducent skærper fokus på dokumentation af klimaindsats med ny profil