Foto: Ursula Bach, PensionDanmark

Flere mænd søgte i 2019 behandling for skavanker forårsaget af fysisk hårdt arbejde. De halter dog stadig efter kvinderne, viser en opgørelse fra PensionDanmark.

Trods det ikke koster ikke noget, og du skal ikke forbi lægen først, har den mandlige håndværker hidtil været tilbageholdende med at udnytte sin sundhedsordning til at få hjælp hos eksempelvis fysioterapeuten, når det udførte arbejde gør ondt. Pilen peger dog nu i den den rigtige retning. Mere end hvert 10. mandlige medlem modtog i 2019 en eller flere behandlinger gennem deres sundhedsordning hos PensionDanmark.

Det betyder at der siden 2015 er sket en stigning på næsten 25 procent, og mændene er gradvist blevet bedre til at bede om hjælp hvad angår fysiske skader år for år.

”Flere mænd udnytter muligheden for at forebygge og behandle skader, men de halter stadig lidt efter vores kvindelige medlemmer. Det bør ændres. Hjælp i god tid og forebyggende behandlinger og øvelser er afgørende for at undgå, at små skader bliver til alvorlige skader. Forebyggelse og tidlig indsats er afgørende, hvis man skal holde til et langt liv på arbejdsmarkedet,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Kvinderne er i førertrøjen

10,4 procent af mændene anvendte sundhedsordningen til at få gratis behandlinger i 2019. Det er stadig et stykke fra de kvindelige medlemmer, hvor 12,9 procent modtog behandling gennem PensionDanmarks sundhedsordning.  

Uden lægehenvisning har omkring 400.000 danskere adgang til gratis behandlinger hos blandt andet fysioterapeut, kiropraktor og psykolog gennem den overenskomstaftalte arbejdsmarkedspension i PensionDanmark. Det omfatter blandt andet faggrupper som tømrere, murere og elektrikere i byggebranchen.

I 2019 modtog over 30.000 mandlige medlemmer samlet godt 235.000 behandlinger, hvor knap 12.000 kvindelige medlemmer modtog 111.000 behandlinger gennem deres sundhedsordning i PensionDanmark.

Tidligere artikelDanskerne er generet af støj på arbejdspladsen
Næste artikelI København bor de dyrt og småt, i Jylland bor de stort og flot