Prisen for Årets skolebyggeri 2020, er af Nohrcon netop overrakt til projektteamet bag Herning Kommunes nye, lokale kraftcenter – Lindbjergskolen i Hammerum. Tilsammen har en offentlig afstemning samt en fagjury afgjort, at Hammerums helstøbte skole, i år fortjente den prestigefulde pris.

Kåringen af Årets skolebyggeri har til formål at fremhæve de gode eksempler for at inspirere andre skolebyggere. Dette er også baggrunden for konferencen ”Fremtidens skole og læringsrum” til oktober, som kåringen er optakt til.

Prisen for ”Årets skolebyggeri” er nu uddelt for 8 år i træk.

Lindbjergskolen i Hammerum, der af statsminister Mette Frederiksen blev indviet i januar, løb med sejren i overbevisende stil. Den nye skole erstatter to gamle skoler og udgør nu i lokalområdet et regulært kraftcenter. Skolen er nemlig en af landets første 24-7-skoler, hvor idrætshaller, SFO, café, bibliotek og kulturtilbud er åbent for de lokale i dag- og aftentimerne.

Borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, udtaler efter kåringen:

”Vi er rigtig, rigtig glade for at Årets Skolebyggeri 2020 ligger i Herning Kommune. Det var et stærkt felt af nominerede, men jeg må også sige, at Lindbjergskolen er et byggeri ud over det sædvanlige. Jeg vil meget gerne takke alle de involverede i projektet lige fra skolebestyrelsesmedlemmer og medarbejdere til entreprenør, arkitekter, håndværkere og rådgivere for at have skabt et så helstøbt byggeri, hvor man føler sig velkommen, fra det øjeblik man træder ind. Det er fjerde gang siden 2007, vi indvier en helt ny folkeskole i Herning Kommune, og vi er faktisk allerede godt i gang med planlægningen af den næste nye skole. Det er utrolig rart at opleve, at vores indsats for at skabe de bedst mulige rammer for børnene også bliver anerkendt på nationalt plan.”.

Foruden Lindbjergskolen var 4 andre skoler nomineret: Christianhavns Skole, Danmark Medie- og Journalisthøjskole, Skolen i Bymidten og Peder Lykke Skolen.

Tidligere artikelAltaner hitter på det danske boligmarked
Næste artikelAP Pension og 5E Byg klar til rejsegilde i Holbæk for Østbryggen