Dansk håndværk blev fredag aften hyldet for høj kvalitet og god kundeservice ved det prestigefulde awardshow ÅRETS HÅNDVÆRKER. Awardshowet blev i år afholdt virtuelt, og der blev ikke mindst sat fokus på branchens vigtige talentarbejde i et kæmpe show.

Det blev til kåring af i alt 59 prisvindere, fordelt på over 23 fagkategorier, blandt Danmarks allerbedste håndværkerfirmaer. Finalisterne blev under udsendelsen ringet op, så de kunne medvirke live fra mobil eller webkamera.

Virtuel hæder i kæmpe skala

Vores mål med ÅRETS HÅNDVÆRKER er at hylde kvalitetshåndværk og tale byggebranchen op. Det er der i særdeleshed brug for i en tid, hvor de erhvervsfaglige uddannelser mangler ansøgere, manglen på lærlinge er stor, og hvor håndværksmestrene mangler hænder“, fortæller Peter Birkelund, medstifter af anmeldersitet Anmeld Håndværker, der står bag awardshowet, og fortsætter:

Vi er derfor enormt glade for, at vi på trods af den svære situation er lykkedes med at afholde arrangementet online – ikke mindst så vinderne får mulighed for at anvende titlen. Vi har haft deltagende finalister fra flere hundrede forskellige locations, og vi har dermed formået at afvikle et af verdens største virtuelle awardshow nogensinde“.

Skaber rollemodeller i en presset branche

For kun andet år i træk blev den særlige lærlingepris ’Årets Håndværkerlærling’ uddelt. Formålet med prisen, der i år gik til Haydar Arabaci fra E.O Tømrer & Snedker, er klart: at anerkende den enorme betydning, det har for hele branchen, at der løbende kommer nye talenter til, og ikke mindst rette spotlyset mod den rekrutteringsudfordring blandt unge, der hersker i byggeriet.

For Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri og en del af fagjuryen i ÅRETS HÅNDVÆRKER, er prisen kærkommen:

Vores beregninger viser, at vi frem mod 2025 kommer til at mangle 15.000-17.000 medarbejdere med en erhvervsfaglig uddannelse inden for byggeriet. Vi kommer altså til at mangle hænder, og det bliver et problem, der kan mærkes – både i branchen og i samfundet. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi har fokus på at vende udviklingen“, siger han og fortsætter:

Her er det enormt positivt, at ÅRETS HÅNDVÆRKER hylder kvalitetshåndværk og taler branchen op. Ikke mindst den nye lærlingepris, Årets Håndværkerlærling, er et vigtigt initiativ, der kan være med til at skabe rollemodeller for de mange unge mennesker, der overvejer en erhvervsuddannelse“.  

Tidligere artikelRambøll er primær rådgiver på rammekontrakt til 415 millioner kr.
Næste artikelUltrafine partikler i indeklimaet