Foto: Transport- og Boligministeriet

Odense kan se frem til et nybygget statsligt kontorknudepunkt med plads til omkring 1.600 kontorarbejdspladser. Det forventes at stå færdigt i 2024, hvoraf 10 statslige institutioner vil blive samlet på Lerchesgade 35.

Nyt kontorbyggeri

Der skal på baggrund af regeringens beslutning, etableres et kontorbyggeri med op til 31.000 kvadratmeter kontorarbejdspladser på Lerchesgade 35 i Odense.

Med det nye kontorknudepunkt vil der blive skabt nye, bæredygtige og moderne kontorer for hovedparten af de statslige institutioner, som er placeret i Odense.

Det nye kontorknudepunkt betyder endvidere, at de statslige institutioner kan få bedre og mere service for pengene, da de hermed kan dele diverse faciliteter såsom reception, mødelokaler, kantine med mere. 

Ydermere vil det nye byggeri byde på attraktive kontorarbejdspladser til de op imod 1.600 statslige medarbejdere, som kontorknudepunktet huse.

Energimæssigt og samfundsøkonomisk 

Den eksisterende bygning på Lerchesgade 35 i Odense skal rives ned, da det både er energimæssigt og samfundsøkonomisk fordelagtigt at bygge nyt. Det betyder også, at Skats medarbejdere, der i dag arbejder på Lerchesgade 35, skal flytte til nye lokaler indtil det nye kontorknudepunkt som forventes at stå klar i 2024.

“Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage de første skridt i et spændende byggeri, som vil sætte en høj standard for fremtidens kontorarbejdspladser, og som samtidig vil medføre energibesparelser på op imod 85 procent i forhold til i dag”, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

Det nye kontorknudepunkt forventes at leve op til energimærke ‘A2020’, hvorimod de nuværende lejemål i Odense, som de statslige arbejdspladser flytter fra, ligger i dag mellem ‘E’ og ‘B’ i energimærke. 

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel, byder også velkommen til at bygge nyt på Lerchesgade 35, hvoraf Peter Rahbæk Juel fortæller:

“Det her er en fantastisk nyhed for hele Fyn. Det er lykkedes at samle rigtig mange statslige arbejdspladser i Odense, og nu kan medarbejderne se frem til endnu bedre forhold i en bæredygtig bygning med en meget attraktiv placering på Odense Havn. Det nye hovedkvarter for de statslige arbejdspladser vil være et oplagt sted at søge hen for både fynboer og pendlere fra Jylland og Sjælland”.

Udgifterne til byggeriet, som kan rumme omkring 1.600 kontorarbejdspladser, forventes at ligge på omkring 800 millioner kroner i alt.

Byggeriet ydermere foregå med stor fokus på bæredygtighed i forhold til at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet. I denne forbindelse vil bygningsstyrelsen i de kommende måneder afsøge mulighederne for, hvordan byggeriet bedst kan blive et eksempel på et fremtidsorienteret bæredygtigt byggeri.

Tidligere artikelVirksomheder bør være forsigtige med CO2-kompensation
Næste artikelFlere lærlinge konkurrerer igen i DM i Skills 2020