Foto: Pexels.com
44 lærlinge fra Dansk Byggeris medlemsvirksomheder stiller op til DM i Skills 2020 den 16.-18. januar i Bella Center i København.
Under det årlige Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser konkurrerer omkring 300 unge talenter om at blive landets bedste indenfor deres fag. Og i år er 44 af deltagerne ansat i virksomheder, der er medlem af Dansk Byggeri.
Tre deltagere er med for anden gang
DM i Skills er en helt særlig oplevelse, ifølge deltager Jonas Rønne Nielsen. Han deltog for første gang i 2019, og igen i år konkurrerer han om at blive Danmarks bedste møbelsnedker.
“Selvfølgelig er selve konkurrencen nice, men hele oplevelsen er noget særligt. Fra træningsforløbet, månederne op til og selve konkurrencen. Det er hårdt at træne, men man lærer også nogle alternative metoder at udføre arbejdet på, når det skal gøres på tid. Det er ret fedt”, siger Jonas Rønne Nielsen, som er i lære hos Raaschou Inventarsnedkeri og elev på NEXT Uddannelse København.
Hans deltagelse fra sidste år har givet Jonas Rønne Nielsen nogle erfaringer, som han aktivt har brugt til forberedelse til dette års DM i Skills.
“Under selve konkurrencen vil jeg prøve at holde hovedet mere koldt end sidste år, for nu ved jeg, hvad det drejer sig om. Jeg har også trænet mere i år. Det er forskelligt, hvor meget hver deltager træner, men jeg træner fire uger fuldtid inklusive konkurrencerne”, fortæller Jonas Rønne Nielsen.
Bygningssnedker Tobias Preilev Hansen, der er i lære hos Hoffmann A/S, og brolægger Simon Milo Spring, som er i lære hos Svend Erik Lind A/S, deltager også for andet år i streg til DM i Skills.
Håndværksfagene skal synliggøres
I Dansk Byggeri håber underdirektør Louise Pihl, at DM i Skills kan være med til at gøre håndværksfagene endnu mere attraktive, så flere unge overvejer erhvervsuddannelser.
“Der er heldigvis rigtig mange folkeskoleelever, der besøger konkurrencen og får mulighed for at se, hvor dygtig man kan blive til sit fag, hvis man arbejder hårdt for det. Forhåbentlig kan det være med til at få flere unge til at overveje at tage en erhvervsuddannelse. Det er der i den grad brug for”, siger Louise Pihl, der er underdirektør i Dansk Byggeri.