Foto: Gefion Group // Nyt stort kollegie i Ballerup med 262 studieboliger og med fællesfaciliteter, der har fokus på sport.

Gefion Group A/S bygger 262 studieboliger med eget motionsrum, vaskeri, filmrum og spændende fællesfaciliteter i en eksisterende ejendom i Ballerup – navngivet Gefion Telegrafkollegiet efter vejnavnet Telegrafvej.

Ballerup er blevet en af de større studiebyer nær København, men antallet af studieboliger er ikke fulgt med udviklingen, ifølge en analyse af Mesura. Ballerup har kun 0,63 kvadratmeter kollegie pr. studerende, hvorimod København har 1,52 kvadratmeter kollegie pr. studerende. Således skal det nye kollegie være med til at skabe et godt studiemiljø i Ballerup. Kollegiet kommer til at ligge nær blandt andet NEXT og DTU Ballerup Campus med 2.500 studerende, og samtidig kan de studerende, som vælger at bo i kollegiet få en husleje, som vil ligge op mod 30% lavere end i København.

Det nye kollegie forventes at stå klart til studiestart 2020. Studieboligerne bliver mellem 35 og 54 m2 med eget køkken og bad, placeret i stueetagen til og med 3. sal. På hver etage etableres fællesarealer med ”hang out spots”, studiemiljøer, bordfodbold og bordtennis. På kælderniveauet indrettes rum med fællesfaciliteter i form af motionsrum, filmrum, fælleskøkkener og fælles vaskeri og tørrerum. Kælderniveauet får direkte udgang til kollegiets udendørsarealer, som indrettes med fokus på sport og fysisk aktivitet.

Siden 1971 har den oprindelige ejendom på Telegrafvej, opført af byggematador Bøje Nielsen, fungeret som erhvervsejendom. I 2018 overtog Gefion Group ejendommen. Ballerup Kommune har udpeget området omkring Telegrafvej til et byomdannelsesområde, hvor området gradvist skal udvikles til et bykvarter med studieboliger og familieboliger i form af rækkehuse og etageboliger med forskellige ejerformer. Det er de senere års prisstigninger på det københavnske boligmarked, som gør, at Ballerup Kommune ser en øget efterspørgsel på boliger og nu har valgt at sætte gang i udviklingen af flere boligområder i kommunen.

Vi er rigtig glade for, at vi kan gå i gang med opførelsen af et meget spændende kollegie i Ballerup, hvor der virkelig er sat fokus på de studerendes trivsel både i udviklingen af ejendommen, men også i udviklingen af udendørsarealerne. Det bliver det første danske kollegie med eget motionsrum, løbebaner og yogacirkel”, siger Thomas Færch, der er CEO i Gefion Group A/S

Tidligere artikelFlere lærlinge konkurrerer igen i DM i Skills 2020
Næste artikelGROHE uddanner udsatte unge til sanitetseksperter