Forside Bæredygtighed Innovation Challenge 2020 er lukket for tilmelding

Innovation Challenge 2020 er lukket for tilmelding

Foto: Longfei Wang for Dansk Arkitektur Center

I løbet af november, december og januar er 56 innovationer under overskriften ”CHANGING LIVES : CHANGING BUILDINGS” blevet indsendt til dette års Sustainable Build Innovation Challenge. Senere på året til Accelerator Forum i april vil de bedste innovationer blive præsenteret for branchen. 

Det er nu fjerde gang, vi sammen med den danske byggebranche, kører en innovationsproces i Sustainable Build. Årets challenge er kommet vidt omkring og i alt har 56 iværksættere fra 22 forskellige lande indsendt deres bud på, hvordan vi kan skabe mere bæredygtigt liv i bygninger. Mange af buddene ser rigtig interessante ud og det bliver spændende at se resultatet af den kommende udvælgelsesproces.” siger Kent Martinussen, CEO Dansk Arkitektur Center. 

Et bredt felt i år
Motivationen bag årets innovationsudfordring har været at finde gode løsninger på, hvordan bygninger i højere grad kan skabe rammerne for, og opfordre os til, at leve et mere bæredygtigt liv. Dermed ligger årets udfordring fint efter de tidligere års temaer, hvor fokus har været på bæredygtige materialer, upcycling og genanvendelse, samt sidste års tema – det gode indeliv. 

Det års udfordring har også sat fokus på at øge fleksibilitet og nye forretningsmodeller, hvilket har tiltrukket sig stor interesse. Dette kan tydeligt ses i ansøgningsfeltet, hvor der er løsninger fra fokus på bedre udnyttelse af den eksisterende bygningsmasse til mere digitale service og brugercentrerede løsninger. Netop denne bredde i feltet af ansøgninger er interessant. 

Det er tydeligt, at byggesektoren er en mangfoldig størrelse med bæredygtige muligheder i mange forskellige former. Det handler om data, materialer, service, genanvendelse og alt muligt andet – ofte på samme tid. Idérigdommen er stor og ofte går den på tværs af værdikæden og stiller krav til alle i branchen. Og det er netop her hvor Sustainable Build gør en forskel ved at samle hele sektoren, så der i samlet flok kan sættes tempo på den bæredygtige omstilling i byggeriet” siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond, der var med til at søsætte Sustainable Build tilbage i 2015 sammen med Dansk Arkitektur Center, Grundejernes Investeringsfond og innovationsbureauet Leaderlab. 

Det næste skridt 
Til at vurdere innovationerne, er der nedsat et Advisory Board bestående af udvalgte Sustainable Build partnere og fagspecialister inden for byggebranchen, som har særlig viden inden for årets tema. 

Vi har nu den svære opgave, at udvælge de bedste innovationer. Dem som vi vælger, skal så præsentere deres løsning til Accelerator Forum den 22. og 23. april. Her får innovatørerne en unik mulighed for at arbejde sammen med ledende brancheaktører med henblik på at videreudvikle og skalere deres innovationer og skabe adgang til potentielle kunder og til markedet” siger Sandra Moreau, Global Account Manager hos Tarkett, som er en del af Sustainable Builds Advisory Board og partnerskab. 

Når de bedste innovationer er blevet udvalgt og er blevet hjulpet på vej af branchen til Accelerator Forum i april, så vil medlemmerne af Advisory Boardet arbejde videre med innovatørerne for at sikre at deres løsninger kommer helt ud på byggepladserne eller andre steder i byggeriet.