Hustømrerne, med afdelinger i Aarhus, Aalborg og Aabenraa er tilbage på rette kurs og har vendt et stort millionunderskud til lille plus i nyt regnskab.

“Jeg er fantastisk stolt og har armene højt i vejret over, at vi i løbet af blot et enkelt regnskabsår har formået at vende udviklingen. Samtlige medarbejdere har ydet en formidabel indsats, og det er årsagen til, at vi igen har sorte tal på bundlinjen. Men samtidig er jeg ydmyg og meget bevidst om, at der er lang vej, før Hustømrerne er tilbage på det niveau, hvor Hustømrerne skal være”, siger Morten Sort Mouritsen.

Netop har han afholdt sin første generalforsamling som adm. direktør i Hustømrerne og kunne i den forbindelse fremvise et 2019-regnskab med et overskud før skat på 0,4 mio. kroner. Dette er en enorm forbedring i forhold til 2018, der sluttede med et underskud på næsten 30 mio. kroner efter en håndfuld fejlslagne projekter, primært i Aarhus-området.

Fagentrepriser er fundamentet

I 2019 er fremgagen skabt gennem en kraftig oprydning og opstramning på de indre linjer. Det er herunder nye procedurer for opfølgning, kontrol og intern rapportering ud fra devisen ”én byggesag, én mand, ét ansvar”. Virksomheden har samtidig rettet et ekstraordinært fokus mod at skærpe sin profil som fagentreprenør med en stor egenproduktion inden for tømrer- og snedkerarbejde:

“Hustømrerne er et af landets største tømrerfirmaer og er en af få virksomheder i branchen, der har kompetencerne til at løfte tømrerentrepriserne på de store projekter. Det er fundamentet, der skal definere os som virksomhed samtidig med, at vi også løser opgaver i stor-, hoved- og totalentreprise”, siger Morten Sort Mouritsen.

En de mest markante opgaver lige nu for Hustømrerne, er tømrerentreprisen på Olav De Lindes eksklusive SHIP-projekt med over 200 lejligheder nær lystbådehavnen i Aarhus.

Sammenhold og sund livsstil

I 1919 blev Hustømrerne grundlagt som et kooperativ og har altid været kendt som en virksomhed, hvor arbejdsmiljøet vægtes højt. I høj grad er det de stærke kulturelle rødder – sammenholdet og fællesskabet – der på rekordtid har ført Hustømrerne tilbage på rette spor.

“Hvis en medarbejder er presset, skyldes det ikke nødvendigvis arbejdet. Mange faktorer spiller ind, når man skal have en hverdag til at hænge sammen. Et godt og velfungerende arbejdsliv kræver fokus på det hele menneske. Det står meget højt på min dagsorden”, siger Morten Sort Mouritsen.

Noget andet, som på direktørens dagsorden står højt, er social ansvarlighed. I flere år har Hustømrerne arbejdet systematisk med CSR og samarbejder med flere organisationer og jobcentrene om at give socialt udsatte en ny chance på arbejdsmarkedet.

“Det handler i bund og grund om ordentlighed. Jeg er stolt over, at vi formår at drive en professionel virksomhed og samtidig kan gøre en forskel for mennesker, som af den ene eller anden grund er havnet i en vanskelig situation”, siger Morten Sort Mouritsen.

Fremrykkede renoveringsprojekter kan give et løft

Hustømrerne gik ind til regnskabsåret 2020 med en forventning om fortsat fremgang. De seneste måneder har dog vendt op og ned på markedet i sådan en grad, at virksomheden forudsætninger, som de opstillede ved årets begyndelse, allerede flere gange har ændret sig. Morten Sort Mouritsen ønsker derfor ikke på nuværende tidspunkt at forsøge at sætte tal på sine forventninger til årets resultat.

“For os er 2020 en lige så hård kamp som 2019. Vi er stadig i gang med at afvikle tabsgivende projekter fra de forudgående år, og vi kæmper hver dag benhårdt for at få nye rentable byggeopgaver ind. Det lykkes vi heldigvis med. Men konkurrencen i byggebranchen er skærpet, og det sætter markedet under pres. Derfor ser vi frem til, at effekten af de fremrykkede almene renoveringsprojekter snart begynder at vise sig. Det kan give branchen et løft og være medvirkende til, at vi igen kan se længere frem”, siger Hustømrernes adm. direktør.

Tidligere artikelAlument ejere går hver til sit
Næste artikelFremtidig vækst i Lindab skal styrkes af ny digitaliseringschef