Foto: På billedet ses Poul Bjerg Christensen fra HTM Components sammen med KAM, Steen Hansen fra Junget foran den nye afkorter.

Lige op til julen 2019 fik HTM Component i Herning installeret en ny Dimter Opticut S90 afkorter og en ny kehler af typen Powermat 1500. I dag blot 4 måneder senere har maskinerne effektiviseret produktionen i så høj en grad, at der nu er kapacitet til at introducere et nyt produkt til vinduesindustrien.  

HTM Component har i mange år levet af at være underleverandør til døre- og vinduesindustrien. I takt med, at kunderne ønsker just-in-time levering og hurtigere leverancer i mindre batchstørrelser, har virksomheden valgt at lægge sin produktion om. Selve opstillingen er rent fysisk ændret. Hvor der før var tre maskiner, står der i dag én kehler med en større kapacitet og fleksibilitet. Den nye Powermat kehler kan f.eks. skrues op og ned i bearbejdningshastighed, så den passer til det valgte værktøj, hvilket sikrer, at overfladekvaliteten altid er i top.

Den nye Dimter afkortersav er leveret med en ilægger, så én mand i dag kan betjene maskinen hurtigt og effektivt.  Han lægger blot en række emner op af gangen, indtaster eller indlæser målene, og saven klarer resten. Operatøren kan koncentrere sig om at tage fra.

-Indehaver ved HTM Component, Jørn Bjerg Christensen fortæller, at han er vild imponeret over, hvor stor en effekt præcisionsudstyret på afkorteren har. Operatøren taster blot længden ind, og så laver maskinen en nøjagtig opskæring på plus/minus en tiendedel millimeter. I hverdagen betyder den funktion rigtig meget, – faktisk mere end forventet, forklarer Jørn, mens han slår fast, at maskinerne har betydet, at effektiviteten er øget markant, og der laves stort set ingen opskæringsfejl mere.

Med de nye maskiner har HTM Component derfor ledig kapacitet, og den har man tænkt sig at udnytte. Jørn Bjerg Christensen og produktionschef Poul Bjerg Christensen har begge arbejdet indenfor træindustrien det meste af deres liv og har et kæmpe knowhow om træbearbejdning. Derudover har HTM tradition for at kunne laminere træ. Den viden kombineret med de nye maskiner giver nu mulighed for at tilbyde kundespecifikke bundstykker til døre – leveret just-in-time.


-Vi ved, at netop bundstykker kan være kilde til frustration. Laver du dem i massivt træ, risikerer du, at de vrider sig. Derfor er bundstykkerne hos HTM fremstillet af flere stykker træ limet og lamineret til perfektion. Send os oplysningerne, og vi kan levere bundstykker med udboring, kehlet og opskåret, så det passer fuldstændig til den enkelte kundens produktion. –  og prisen kan vi også være med på, fastslår Poul Berg Christensen, der er godt tilfreds med de nye maskiner og de nye produkter til kunderne. 

Tidligere artikelAlument udvider altanforretningen med nye bunde i stål
Næste artikelBæredygtigt design og æstetisk integration af indeklima