Foto: Akutbolig.dk

Kvadratmeterprisen for en lejebolig i landets billigste og dyreste kommune i 2019, gik fra 53 kr. til 167 kr. pr. kvadratmeter. Det store spænd svarer til, at en lejebolig på 80 kvm. koster 9.120 kr mere på Frederiksberg, end i Tønder, som var henholdsvis landets dyreste og billigste kommuner på lejeboligmarkedet i 2019. Dette viser en ny rapport, udgivet af Akutbolig.dk.

Top 20 dyreste 

Rapporten, som er udarbejdet af Akutbolig.dk, viser at de 20 dyreste kommuner alle ligger på Sjælland. 18 af dem i Region Hovedstaden, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er på 126 kr. pr. kvadratmeter, hvilket ses at være 38 % mere end landsgennemsnittet på 91 kr. pr. kvadratmeter. Først på plads nummer 23 dukker der en jysk kommune op, nemlig Aarhus kommune, som med en kvadratmeterpris på 118 kr. ikke overraskende er Jyllands dyreste kommune.

Landets billigste

Den billigste af de 5 regioner, er Region Nordjylland, hvor gennemsnittet for en lejebolig er 66 kr. pr. kvadratmeter. Dette ses at være 28 % lavere end landsgennemsnittet på de 91 kr. pr. kvadratmeter. Det ses dog ikke kun at være de nordjyske kommuner, som findes på listen over de billigste lejeboliger. Blandt de 20 billigste kommuner er både kommuner fra Region Nordjylland, Midtjylland samt Region Syddanmark. I denne forbindelse er der også en enkelt kommuner fra Region Sjælland på listen. 

Store forskelle

Det er dog ikke blot forskellen på tværs af regionerne, der er stor. Også forskellen på tværs af kommunerne i de enkelte regioner ses at være stor. Kvadratmeterprisen i Region Midtjylland, ses eksempelvis at blive mere end fordoblet, når man sammenligner den billigste kommune med den dyreste i regionen

Tidligere artikelBystøj opleves mindre larmende, når vi kigger på natur
Næste artikelNyt designvindue: Smallere end nogensinde