Foto: PR / Vindue KRONE

Med kun 30 millimeter karmbredde sætter KRONE View nye standarder for, hvor smal en vinduesprofil kan være. Det nye vinduesdesign er udviklet til arkitektur, hvor store mængder dagslys og ugeneret udsigt spiller en vigtig rolle.

Bedst udnyttelse af dagslys i en bygning er noget, som optager de fleste arkitekter. Dagslys har nemlig stor indflydelse på, hvordan bygningen opleves. I denne forbindelse kan lys løfte den mentale sundhed og trivsel blandt bygningens brugere. Samtidig kan lys være med til at sænke energibehovet til kunstig belysning. 

Med det nye vinduesdesign KRONE View får arkitekter mulighed for at lukke endnu mere lys ind i bygninger end før. Det nye designvindue har markedets hidtil smalleste profil med en karmbredde på blot 30 millimeter, som både sikrer det store lysindfald og et optimalt udsyn indefra. 

Vi fik ideen fra de mange arkitekter, som vi samarbejder med og besøger. Typisk vil de gerne have så meget glas som overhovedet muligt i deres vinduesløsning. Jo smallere en profil, vi kan skræddersy til dem, jo bedre. Derfor besluttede vi at udvikle et vindue til vores faste produktprogram, hvor afstanden mellem husmur og vinduesglas er ekstrem smal. Vi kalder det nye vindue Krone View”, forklarer Christian Olesen, projektdirektør hos KRONE.

Butiksfacader

KRONE View er både til private boliger og erhverv. Designvinduet kan leveres i meget store mål, og den smalle profil gør det nye vindue oplagt til facader med sammenbygning af flere vindueselementer. I denne forbindelse ønsker KRONE at tage et opgør med idéen om, at facadesystemer i eksempelvis butikker skal være rene aluminiumsløsninger.

Vi kan levere den indvendige del i en lang række forskellige træsorter, som giver visuel varme indvendigt og stor frihed til arkitekter, der vil skabe smukke rum. Har man for eksempel valgt et gulv i douglastræ, kan vi montere den samme træsort på indersiden af vinduet. Det giver en enormt flot effekt, når man kigger hen over gulvet, og det bare fortsætter over i en sammenhængende vinduesløsning”, forklarer Christian Olesen. 

Glasset i KRONE View bliver monteret allerede på fabrikken for at gøre montagen nem

Lidt populært sagt har vi at gøre med færdige paneler, som monteres on location i et helt vægstykke ad gangen. Kombineret med minimalt vedligehold, lang levetid og lavt energiforbrug tror vi på, at KRONE View er en attraktiv vinduesløsning for alle byggeriets parter”, siger Christian Olesen.

Tidligere artikelHer var lejeboligerne dyrest og billigst – Lejeboligmarkedet 2019
Næste artikelErhvervsuddannelserne på Tradium i fremgang