Foto: PR (Cogitec)

Det kan være økonomisk fornuftigt og bæredygtigt at opdatere og renovere en gammel maskine i stedet for at skrotte den, og det sker oftere i dag end før i tiden.

En produktionshal fyldt med spritnye industrimaskiner er ikke altid løsningen. Rundt omkring i landet står mange maskiner af ældre dato og producerer dele til diverse industrivirksomheder. Det er nemlig rentabelt at renovere og opdatere gamle maskiner, fordi de ofte er af solid kvalitet, skriver Bast & Co. i en pressemeddelelse. Især ved større maskiner kan det svare sig økonomisk at renovere eller udskifte, da udgifterne ofte er meget store. 

Ny styring og renovering
Hos Cogitec, der er servicepartner inden for blandt andet entreprenør- og jernbanemateriel, har man for nylig købt en brugt maskine fra 1990, hvor Bast & Co har stået for primært at opgradere styringer af maskinen, fordi elektronikken var forældet. Maskinen Anayak HVM-3300 var født med en Fanuc-styring, men har fået installeret et Heidenhain-system nu. Dermed kan maskinen klare mere komplekse bearbejdninger end tidligere.

“Ved at renovere sparer du ofte en del udgifter, der kan være forbundet med købet af en ny maskine. Det kan være anlægsudgifter såsom installation, nye værktøjer og fundamenter, og det har mange virksomheder fået øje på,” forklarer Flemming Næsager, der er CNC-tekniker hos Bast & Co, der er en af landets førende virksomheder inden for servicering og renovering af industrimaskiner. Ifølge Flemming Næsager er det alle typer af industrivirksomheder med en lang række forskellige maskiner, der renoverer i stedet for at købe nyt.

Tidligere artikelDet skal være lettere at hente udenlandsk arbejdskraft
Næste artikel6 ud af 10 unge vælger YouTube over håndværkeren