Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne

Der er gang i erhvervslivet, men virksomhederne har svært ved at skaffe de nødvendige medarbejdere. Det skal være nemmere at få adgang til udenlandsk arbejdskraft, hvis opsvinget skal fortsætte, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Bølgerne går højt mellem især regeringen og Radikale Venstre i debatten om udenlandsk arbejdskraft. Samtidig har virksomhederne travlt og svært ved at skaffe de nødvendige medarbejdere, skriver TEKNIQ Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse. Det skal derfor være lettere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

”Vi gør i forvejen meget for at skaffe mere arbejdskraft ved eksempelvis at ansætte et stort antal lærlinge, opkvalificere ufaglærte og øge ansættelsen af nyuddannede lærlinge. Men hvis ikke manglen på arbejdskraft skal blive et alvorligt problem, er der også brug for andre tiltag – ikke mindst at gøre det lettere at få adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Udvikling kræver arbejdskraft
En medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne viser, at andelen af udenlandsk arbejdskraft i landets el- og vvs-installationsvirksomheder er mere end tredoblet siden 2014 fra 1,1 til 3,7 procent. Alligevel kan danske virksomheder ikke skaffe nok medarbejdere med de nødvendige kompetencer.

Niels Jørgen Hansen mener, at der er brug for handling fra regeringen, når det gælder om at øge mulighederne for at hente udenlandsk arbejdskraft: ”Hvis vi skal have råd til alle de politiske forslag, der ligger på bordet omkring velfærd og den grønne omstilling, kræver det fortsat økonomisk vækst. Den vækst skabes af stærke virksomheder, der har mulighed for at udvikle sig, og det kræver arbejdskraft,” siger Niels Jørgen Hansen.

Tidligere artikelBeskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen er den højeste i 11 år
Næste artikelGamle industrimaskiner får nyt liv