Foto: Frederiksberg Kommune // Ny Søndervang-projektet omfatter dette område på Frederiksberg

Arkitema Architects og COWI er blevet udnævnt af Frederiksberg Kommune som bygherrerådgiver på projektet, Ny Søndervang. Projektet omhandler etablering af et nyt plejecenter og botilbud med forventning om at skabe muligheder for nye møder under overskriften ”generationerne mødes om energi og bæredygtighed”.

Kommunen ønsker i forlængelse af to kommunale masterplaner, at etablere et nyt alment plejecenter og botilbud, som udvikles i tæt samarebjde med det nuværende Søndervang Plejehjem. Resultatet skal kunne rumme en fleksibel løsning for 129 plejeboliger fordelt på 105 boliger til plejecentret, og 24 boliger til botilbud. Hele byggeriet skal stå færdig i 2025, hvilket Frederiksberg Kommune vil sikrer sig ved at udpege et team bestående af Arkitema Architects og COWI som bygherrerådgiver.

Det kommende team skal bistå kommunen i alle projektets faser og sikre, at projektet fuldføres og indfrier både forventninger og ambitioner, hvilket bl.a. betyder et fokus på miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed i projektet. Arkitema og COWI har derfor til opgave at binde det plejefaglige, det arkitektoniske og det byudviklingsmæssige sammen, hvis de skal hjælpe kommunen i mål.

”Vi er naturligvis meget glade for at have vundet denne spændende opgave, som vi glæder os til at komme i gang med. Frederiksberg Kommune har udviklet Frederiksbergstrategien og Bæredygtigt Frederiksberg som indeholder nogle meget klare ambitioner og gode ideer, som vi ser frem til at implementere, udvikle og videreføre i det kommende samarbejde. Der er ingen tvivl om, at Ny Søndervang kommer til at indeholde rigtig mange tiltag, der vil være interessante, ikke bare for de kommende beboere, men også for mange andre, der skal blive aktive brugere. Vi skal simpelthen sikre et færdigt byggeri, der indbyder byen til at deltage og interagere,” fortæller Associated Partner i Arkitema, Anders Lomholt.

Arkitema har bl.a. tidligere været bygherrerådgiver på Generationernes Hus i Aarhus, hvor mødet mellem generationer var hjørnesten i projektet, ligesom det ønskes på Frederiksberg. Ny Søndervang forventes at stå færdigt medio 2025.

Tidligere artikelNy og forbedret skrue til byggebranchen er specialudviklet til det nordiske klima
Næste artikelVerdensmålsrådgiver hos Christensen & Co Arkitekter