Foto: Scantruck A/S // Med en løftehøjde på 30 meter og en rækkevidde på knap 26 meter kan firmaets folk nu uden problemer arbejde i stor skala. Her hos XL-Byg i Nykøbing.

Ved at investere i en Manitou MRT3050P+ teleskoplæser kan tømrermester Finn Hansen fra Falster nu bygge landbrugs- og industrihaller. 

I begyndelsen af året valgte tømrermester Finn Hansen fra Eskilstrup på Falster at investere i en Manitou MRT3050P+ fra Scantruck A/S – som er nyere og større end tømrermesterens MRT2150P+. Den investering har gjort ham i stand til at løse opgaver for sine kunder på Lolland og Falster, som kræver en større maskine.  

“Vi bygger mange landbrugshaller, både små og store. I de sidste to år har jeg set en tendens til, at hallerne bliver større og større. Derved var vores MRT2150 udfordret på rækkevidden med sin løftehøjde på 21 meter og rækkevidde på 18 meter. Den var dårlig nok slidt, men vi havde ganske enkelt brug for en større maskine,” siger Finn Hansen.

En ny og større maskine giver konkurrencefordele
Siden 2002 har Finn Hansen udført forskellige byggeprojekter for både store og små kunder i sit lokalområde sammen med fire svende og et par lærlinge. 

Ved årets begyndelse påbegyndte de opførelsen af en ny lagerhal til trævarer for XL-Byg i Nykøbing, og en uge inde i projektet ankom hans nye teleskoplæsser en helt ny Manitou MRT3050P+. 

“Den gamle MRT2150P+ ville have haft for kort rækkevidde på en del af opgaven. Jeg var lidt bekymret, fordi vi skulle række ind over en række garagepladser, og her kunne MRT2150 ikke nå. Så havde vi selvfølgelig løst det på en anden måde, men nu løser den nye maskine det for os uden problemer,” siger Finn Hansen.

Både MRT2150P+ og den nye MRT3050P+ har en løftekapacitet på fem tons. Men den nye maskines løftehøjde på 30 meter og rækkevidde på næsten 26 meter giver Finn Hansen flere muligheder for projekter og dermed en konkurrencefordel.

“Med MRT3050 kan vi lave op til 300 kvm. tag på en arbejdsdag dog ikke 100 procent færdigskruet men vi kan arbejde hurtigt og effektivt. Flere af vores konkurrenter vælger at arbejde fra stilladser, men derved får de en stor udgift. Vi kan klare det uden stilladser, hvis der blot er plads til, at vi kan komme rundt om hele bygningen med teleskoplæsseren, og det er yderst sjældent et problem. Den nye teleskoplæsser fylder i mine øjne ikke meget mere end den gamle, og det er slet ikke nogen klodset maskine, selv om den er til de store opgaver,” lyder det fra Finn Hansen.  

Kan endnu mere end forventet
De sidste 11 år har Finn Hansen investeret i produkter fra Scantruck A/S. Den nye teleskoplæsser er den femte, som firmaet har købt, og de sidste fire har alle været Manitou.

“Manitou er i mine øjne et af de bedste mærker af teleskoplæssere på markedet. De er virkelig pænt opbyggede, og de er mere fuldførte i konstruktionen, end hvad jeg ellers har oplevet. Samtidig er det også til Scantrucks ære. Her er en aftale en aftale, og det er vigtigt for mig,” fortæller Finn Hansen og fortsætter: 

“Min forventning var oprindeligt, at jeg ville få en teleskoplæsser med længere rækkevidde. Det fik jeg bestemt også, men det er nu blevet en biting. Den nye maskine er hurtigere klar til brug, affjedringen af bommen har også overrasket positivt, og så er det meget nemt at styre gassen via fjernbetjeningen, når man står i kurven.”

Anvendes i flere brancher
Ifølge produktchef for Manitou hos Scantruck A/S, Per Lindenborg, er det bogstavet R i modelbetegnelsen, der gør forskellen, som er maskinens evne til at rotere hele overbygningen.

“I forhold til traditionelle teleskoplæssere kan MRT-serien rotere tårnet, som var den en kran. Den giver en stor frihed, især hvis man arbejder fra en kurv, at man ikke skal flytte maskinen så ofte. Man kan ganske enkelt klare mere arbejde fra samme position. Vi har mange kunder, som anvender den til udlejning, nedrivning, bygge- eller industriopgaver,” siger Per Lindenborg, produktchef for Manitou hos Scantruck A/S. 

Tidligere artikelTømrerlandshold skal videreudvikle talenter og promovere faget
Næste artikelKonkurrence om byggeri i nyt bykvarter centreret om fællesskab