Foto: Pexels.com

Nu kan danske tømrerelever fra erhvervsskolerne blive en del af et nyetableret tømrerlandshold. Det er et initiativ fra Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse. Landsholdet præsenteres til rejsegilde den 13. februar på Erhvervsskolen CELF kl. 14.

Det Faglige Udvalg for Træfagenes Byggeuddannelse vil hylde og videreudvikle de mange talenter på de danske erhvervsskoler ved at etablere et dansk tømrerlandshold. Landsholdet kommer til at bestå af 6-8 dygtige danske tømrerelever med tilhørende landstræner og holdleder. 

Talent vil engagere og tiltrække
”Med tømrerlandsholdet ønsker vi for det første at understøtte talentarbejdet ude på erhvervsskolerne”, siger formand for det faglige udvalg, Ole Gregersen, og fortsætter: 

”Vi tror, at et øget fokus på talent vil smitte af på den øvrige undervisning. Talentarbejde skaber et øget engagement hos eleverne, hvilket igen vil øge kvaliteten i undervisningen generelt.”

”Herudover vil vi gerne have, at flere tager en erhvervsuddannelse. Vi vil gerne promovere tømrerfaget, og vi tror, at et landshold kan skabe yderligere interesse og opmærksomhed på faget. Afslutningsvis vil vi gerne klæde de unge mennesker endnu bedre på til nationale og internationale konkurrencer ved at give dem den bedst mulige forberedelse og træning både fagligt og mentalt,” tilføjer næstformand Morten Lehman.

Masser af træning og masser af muligheder
Det danske tømrerlandshold kommer til at træne sammen ved to årlige talentcamps med deltagere fra flere fag. Her vil landstræneren og holdlederen løbende være på udkig efter talenter. Samtidig er fire træningsweekender fordelt på forskellige skoler i landet også planlagt. Derudover vil landsholdet løbende få mulighed for at deltage i både nationale og internationale konkurrencer. 

Rejsegilde
Det første tømrerlandshold vil blive præsenteret torsdag den 13. februar kl. 14 på Erhvervsskolen CELF, Kringelborg Alle 7, 4800 Nykøbing Falster. Der vil blive afholdt traditionelt rejsegilde med pølser og sodavand. Her vil det også være muligt for pressen at få interviews med de nyudnævnte landsholdsdeltagere, landstræneren og holdlederen.

Tidligere artikelNy fabrikschef til Glaseksperten
Næste artikelFinn Hansen investerer i større maskiner til større byggeopgaver