Visualisering: Furesø Kommune

Der kommer til at ske mange nye ting på Farum Bytorv. Onsdag aften godkendte Furesø Kommunes byråd, at bytorvet kan udvides med op til 15 nye butikker og 120 nye boliger.

Efter at have arbejdet i 12 år for at finde den rette løsning for bytorvet vedtog byrådet den 27. november en ny lokalplan. I dag har torvet 40 butikker, fire dagligvarebutikker og tre spisesteder. Beslutningen gør, at bytorvet kan udvides med 5.750 m² centerbebyggelse inkl. gangareal og cirka 6.600 m² boliger.

”Det er en god dag for Furesø, at plangrundlaget for udvidelsen af Farum Bytorv nu er på plads” siger formand for Udvalg for byudvikling og bolig, Egil Hulgaard (C) og fortsætter:

”Vi er et skridt videre i forhold til udviklingen af Bytorvet som en markedsplads, der henvender sig til mange flere og tiltrækker endnu flere kunder fra hele Furesø og resten af Nordsjælland. Der skal nok blive rift om de nye boliger, der kommer til at ligge centralt i Farum, tæt på stationen og handelsliv. Mange borgere og handelslivet har taget rigtig godt imod udvidelsen af bytorvet”.

Dimensioneringen er endnu ikke fastlagt endeligt, men ejendomsinvesteringsselskabet DADES forventer cirka 100-120 boliger i alt. Det første byggeri vil være det nye parkeringshus ud til Paltholmvej, og derefter følger udvidelsen med butikker og boliger.

Tidligere artikelVerdens største producent af designafløb vil være de førende i norden
Næste artikelAmager Centret vil have fokus på grøn værdi