Foto: PR // Henning Andersen, Øland

Den ny brandnorm træder i kraft den 6. marts og det nye regelsæt trækker tænder ud blandt entreprenørerne, der flokkes om korte kurser. Øland har afviklet 15 kurser landet over og har 10 mere i pipeline. Henning Andersen, som står i spidsen for kurserne, forventer at have uddannet 300 entreprenører inden marts. 

Hvis man skal nå at læse og forstå den nye brandnorm, er det ved at være lukketid. Brandnormen, DS48-5, består af et 100 sider langt regelsæt, som er hård kost for de fleste. Ventilationsvirksomheden Øland har derfor gennem de seneste måneder tilbudt gratis kurser, hvor entreprenørerne får en mundtlig gennemgang af de nye regler.

Kurserne er enormt populære og Øland har foreløbig afholdt 15 kurser, nogle steder med over 20 deltagere. Desuden har Øland yderligere 10 kurser i kalenderen frem mod 6. marts. Det forventes i alt at 300 entreprenører har lyttet med, når den produktansvarlige for tekniske produkter i Øland, Henning Andersen, gennemgår de nye regler.

-Der er kun ét tidspunkt, hvor entreprenørerne kan tygge sig gennem den nye brandnorm, og det er i fritiden. Mange får det ikke gjort og udskyder det til sidste øjeblik, hvilket jeg godt forstår, for det er en tung omgang. I Øland skal vi være på forkant med de tekniske standarder. Vi er nødt til at sætte os grundigt ind i alle nye tiltag, og vi deler meget gerne ud af vores viden som en gratis service. Det hører med til at være en af de store markedsspillere, at man ikke kun vil sælge, men også står klar med en hjælpende hånd, når der behov, siger Henning Andersen fra Øland.

Henning Andersen hører med sine 65 år, til det grå guld i branchen, med tryk på guld. Han har arbejdet i Øland i 25 år og har ingen planer om at gå på pension, selvom muligheden byder sig næste år. Når han ikke fordyber sig i tekniske specifikationer bag skærmen, kører han land og rige rundt og underviser. Siden 2009 har han været produktansvarlig for tekniske produkter i Øland og sidder med i udvalg inden for bygningsventilation og brand i Dansk Standard.

Tidligere artikelNærmer arbejdsmarkedet sig muren?
Næste artikelInnovativ entreprenør skal hjælpes ud over rampen