Foto: PR // Søren Kilmose, Celsa Steel Service Danmark

Ny CO2-beregner skal hjælpe entreprenører med udregning af CO2-besparelser på armeringsstål. Celsa Steel Service i Ølstykke, oplever at flere entreprenører efterspørger hurtig dokumentation på CO2-besparelser på EPD-deklareret armeringsstål. Virksomheder har derfor netop lanceret en ny hjemmeside med indbygget CO2-beregner.

“Med den online CO2-beregner giver vi entreprenørerne mulighed for hurtigt at udregne CO2-besparelser på EPD-deklareret armeringsstål gennem hele projektfasen”, lyder det fra Søren Kilmose, direktør hos armeringsspecialisten Celsa Steel Service Danmark.

Han tror, flere producenter vil gå den samme vej i fremtiden. “Vi oplever en øget interesse for CO2-dokumentation i entreprenørleddet. En naturlig konsekvens af DGNB-byggeriets fremmarch, men også et udtryk for stigende interesse for at profilere sig på CO2-besparelser i det enkelte byggeri”, siger han.

Han mener, udskillelsesløbet er i gang blandt producenterne – og dem med den bedste og hurtigste CO2-dokumentation vil vinde, når paradigmeskiftet til bæredygtigt byggeri er sket.
Han er taknemmelig for, at virksomhedens moderselskab Celsa Group gennem 25 år har haft fokus på grøn omstilling og dermed markeret sig blandt Nordens førende indenfor bæredygtig stålproduktion. Celsa Steel Service var af samme grund den første armeringsleverandør i Danmark, som kunne fremvise EPD-deklaration på armeringen fra stålværket i Mo i Rana, der drives på egen vandkraft.

Men Celsas CO2-beregner er kun en dråbe i havet, så længe bæredygtigt byggeri ikke sættes på dagsordenen på politisk niveau, mener Søren Kilmose.
“Efterspørgslen på bæredygtigt byggeri og dermed EPD-deklarerede byggematerialer skal komme oppefra – enten fra bygherrer selv eller fra politisk hold”, siger Søren Kilmose. ”Vi har heldigvis set de første store bygherrer prioritere bæredygtigt byggeri – men der er lang vej endnu i et prispresset marked, hvor entreprenørerne kæmper på pris”.

Han efterlyser at der lægges mere politisk pres på f.eks. kommuner, når de skal bygge nyt. Kun således kan CO2-besparelser blive et reelt parameter i markedet, mener han.  

”Vores online CO2-beregner gør det muligt for entreprenøren at indhente information om CO2-besparelsen og dermed også profilere sine projekter – men vejen til mere bæredygtigt byggeri går i sidste ende gennem politisk pres og mere miljøbevidste bygherrer”, slutter han.

Tidligere artikelNyt showroom i København samler verdens mest efterspurgte designerlamper under ét tag
Næste artikelKorkgulve skaber lunt miljø hos børneinstitution