Foto: AAU

Der skal bygges nyt sundhedsvidenskabeligt fakultet på AAU. Det skal binde fakultetet og Nyt Aalborg Universitetshospital sammen og på den måde styrke forskning og uddannelse. Bygherren Vejdirektoratet har netop valgt MT Højgaard som entreprenør på projektet.

Det nye byggeri kommer til at hedde AAU SUND og skal rumme Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Bygningen bliver cirka 22.400 m2 og skal bestå af to atriumbygninger og en mellembygning. Derudover skal det via en koblingszone forbinde fakultetet og det nye universitetshospital.

Tilbudsfrist i oktober
MT Højgaard A/S, NCC A/S og Per Aarsleff A/S blev i april prækvalificeret til at byde på opgaven. AAU SUND blev udbudt via udbudsformen konkurrencepræget dialog. Det gav virksomhederne mulighed for at påvirke indholdet i det endelige udbudsmateriale. Der var tilbudsfrist i oktober. 

”Vi har modtaget gode tilbud fra de tre virksomheder, der blev prækvalificeret til at byde på opgaven. Vi har valgt at tildele MT Højgaard A/S entreprisen, da de havde det stærkeste og økonomisk mest fordelagtige tilbud,” siger projektleder Lasse Rud Pedersen fra Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet.  

Byggeaktivitet inden længe
Der går ikke længe, inden byggeriet starter:

”Inden længe vil vi kunne se byggeaktivitet på pladsen, og det glæder vi os til. Det bliver en unik placering for uddannelse og forskning, som vil understøtte samarbejdet mellem fakultetet og det nye universitetshospital,” siger Lars Hvilsted Rasmussen, dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på AAU.

Kontraktindgåelsen forventes at ske primo december.

Det nye SUND skal forbinde Aalborg Universitet med det nye sygehus. Foto: Pressefoto fra MT Højgaard
Tidligere artikelNIRAS skal udvikle masterplan for havnene i Tanzania og udvikle Tanga havn
Næste artikelNCC dropper al brug af plastmaterialet PVC på el-området