Foto: Ajos a/s // Pavilloner

Ajos a/s har fået mange henvendelser fra kommuner om netop udlejning af sine pavilloner til borgere der har behov for at isolere sig mod den smitsomme Corona-virus.

Virussen har for alvor bevæget sig over Danmark. Danmark er stadig i en tidlig fase i smitteforløbet, og det forventes altså at mange flere vil blive smittet over de kommende seks uger. Sundhedsberedskaberne arbejder på højtryk på at holde smitten under kontrol, så det danske sundhedssystem ikke bliver overbelastet.

Der kan altså være et stigende behov for genhusning af de udsatte personer, som af smitterisici har brug for at isolere sig selv. Udlejningsvirksomheden Ajos har fået flere henvendelser fra de danske kommuner og regioner angående Ajos’ pavilloner.

– Vi modtog de første henvendelser allerede i sidste uge, og vi er selvfølgelig klar til at bidrage til genhusning af alle, der har behov for en ny midlertidig bolig. Vi har pt. cirka 40 moduler klar til levering i hele landet, siger Carsten Bøgesø, afdelingschef for pavilloner i Ajos.

Individuelt måler modulerne 4 x 10 meter og har hver i sær to enkelte værelser af 12 kvm. Værelser er med eget toilet og bad. De kan samtidig bruges af de forskellige regioner som midlertidig bolig for f.eks. personale i sundhedsvæsenet, der ekstraordinært er blevet  indkaldt, eller de kan anvendes som ekstra administrationsafsnit.

– Vi har gennem flere år anvendt pavilloner til bl.a. genhusning af mange forskellige grupper af personer. De har huset studerende, ældre, flygtninge, hjemløse samt andre, som akut havde brug for en midlertidig bolig, forklarer Carsten Bøgesø. 

Carsten Bøgesø beskriver etableringen af de midlertidige boliger på samme måde som at bygge med Legoklodser. Boligerne distribueres på en blokvogn og sættes efterfølgende på den ønskede position med en flytbar kran. De kan i henhold til Bygningsreglementets bestemmelser stå i op til 24 måneder som midlertidige opstillinger. 

– Vi kan bygge pavillonerne sammen efter behov. De er hurtige at sætte op, og på kort tid er der etableret en funktionel bygning eller gruppe af bygninger, når der er koblet, el, vand og afløb til. De bliver opvarmet med luft til vand varmepumpe og er isoleret i henhold til BR18 for midlertidige bygninger, siger Carsten Bøgesø, som ikke er overrasket over kommunernes henvendelser.

– Både kommunerne og regionerne kender os, da vi har løst udfordringer med genhusning for mange af dem før. Det handler altid om at finde en holdbar løsning på et problem. I forhold til at håndtere Coronavirussen har flere kommuner nu spurgt ind til Ajos’ mulighed for at bidrage positivt til situationen – og det kan vi med de løsninger, vi har, fastslår Carsten Bøgesø.

Ajos vil løbende holde sig opdateret på myndighedernes anbefalinger vedrørende Corona-virus, og Ajos’ håndtering af pavillonerne for kunderne vil til enhver tid ske fuldt ud ansvarligt i henhold til Sundhedsstyrelsens anvisninger.

Tidligere artikelSkimmelsvampe skal fremover lokaliseres med kunstig intelligens
Næste artikelBygge- og anlægsbranchen holder hjulene i gang