Foto: Unsplash

ProTruck A/S er på otte år blevet en af Skandinaviens største udbydere af maskiner og udstyr til logistik og intern transport. Vejen til toppen har blandt andet krævet mod og massive investeringer, og derfor er de vinderne af DI Horsens’ Initiativpris 2019.

ProTruck A/S trådte ind på markedet i 2011. Et marked som var præget af pessimisme og afmatning efter finanskrisen. Alligevel lykkedes det virksomheden at skabe vækst. I 2018 havde virksomheden en omsætning på 291 mio. kr., og i dag er der 85 ansatte, hvilket er en tidobling siden 2011, skriver DI Horsens i en pressemeddelelse.

Ambitiøs forretningsstrategi og dygtige medarbejdere
Krisetiderne skræmte ikke topchef Michael Laursen, som har formået at løfte virksomhedens omsætning med 142 % de seneste fem år. Vejen til toppen har krævet vedholdenhed i krisetider, mod og massive investeringer.

Michael Laursen fortæller, at virksomhedernes dygtige medarbejdere også har været afgørende for ProTrucks succes:

“Vi er utroligt glade for at modtage DI Horsens’ Initiativpris. Det er et kæmpe klap på skulderen til vores stærke team af dygtige og dedikerede medarbejdere. Når det er lykkedes ProTruck at vinde indpas på markedet, skyldes det i høj grad teamet, der altid er klar til at skabe værdi for kunderne.”

God kundeservice er også i stort fokus hos virksomheden. Når en maskine holder stille på grund af tekniske fejl, får det både praktiske og økonomiske konsekvenser for kunden. Derfor bliver kunderne aldrig mødt af en telefonsvarer hos ProTruck:

“Hver eneste kunde skal opleve, at de får den bedst mulige service hos os. Vi er meget bevidste om, at vi sælger services og ikke bare en gaffeltruck. Det er bl.a. grunden til, at vi er så store i dag,” siger Michael Laursen.

Vækst og udvikling
Johannes Saugbjerg, der er formand for DI Horsens, er imponeret over ProTrucks mod og målrettethed for at opnå en stærk position på gaffeltruckmarkedet.

“ProTruck har haft en enestående vækst og udvikling, og det kan inspirere mange virksomheder. Virksomheden har formået at kapre markedsandele i kølvandet på finanskrisen, hvor markedet var meget presset. Derudover er ProTruck et fantastisk eksempel på en lokal virksomhed, der har fået godt fat i det danske marked. Det er en lokal succeshistorie, der fortjener at blive anerkendt med DI Horsens’ Initiativpris 2019,” siger Johannes Saugbjerg.

ProTruck A/S importerer og forhandler bl.a. gaffeltrucks fra Hyster, MOL terminal-trækkere, Carer heavy-duty el-truck, JCB lifte, Dulevo fejemaskiner og FIMAP gulv-vaskemaskiner.

Med DI Horsens’ Initiativpris 2019 er ProTruck én ud af 18 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder den 27. januar 2020 i Aarhus.

Fakta om Initiativpris 2019
Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI’s medlemskreds.
Det er bestyrelsen i den pågældende regionalforening, der udpeger modtager af Initiativprisen.

Tidligere artikel500 nye parkeringspladser for biler med gule plader i København
Næste artikelFokus på bæredygtighed i nye LEGO-byggeri