Foto: Unsplash

I København kan håndværkere ofte bruge lang tid på at finde parkering, og det er dyrt for københavnerne. Derfor skal der nu oprettes 500 nye erhvervsparkeringspladser til gavn for bl.a. håndværkere. 

Det påvirker væksten i København, når håndværkere er nødt til at sige nej til ordrer i København, fordi de ikke kan parkere. Samtidig bliver regningen dyrere for københavnerne, når elektrikeren eller tømren bruger lang tid på at finde en parkeringsplads. Derfor har Teknik- og Miljøudvalget i København besluttet sig for at strege 500 ekstra erhvervsparkeringspladser op.

”Uanset politisk ståsted må alle anerkende, at en by har brug for håndværkere, og de kan ikke bare bruge bussen, når de skal frem til kunderne med grej og materialer. Her skal der nødvendigvis en bil til, der kan holde tæt på. Men håndværkerne bruger dagligt oceaner af tid på at finde en parkeringsplads i København. Derfor glæder det mig som erhvervslivets borgmester, at vi nu får de 500 erhvervsparkeringspladser, som Venstre tidligere har skaffet penge til”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning.

Kun for køretøjer med gule plader
I foråret fik venstre forhandlet penge hjem til oprettelsen af de nye erhvervsparkeringspladser i hele København. Siden da har teknik- og miljøforvaltningen fundet 100 parkeringspladser i betalingsområdet og 200 uden for betalingsområdet; der er blandt andet blevet plads til parkering ved tidligere busstop, som ikke er i brug efter åbningen af Metroens Cityring. Samtidig bliver 200 eksisterende 1-times parkeringspladser omdannet til erhvervsparkering, fordi erfaringen viser, at de ikke bliver brugt ordentligt, når man kun må parkere i en time.

”Penge til velfærd vokser ikke på træerne, men skabes i det private erhvervsliv, så vores opgave som politikere må være at fjerne så mange hindringer for vækst som mulig og værne om den almindelige københavners pengepung. Det synes jeg, vi har gjort med de nye erhvervsparkeringspladser”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Erhvervsparkeringspladserne bliver afmærket, så de kun kan benyttes af køretøjer med gule plader.

Tidligere artikelArkitekt fra KADK vinder pris for bæredygtig brug af beton
Næste artikelDI Horsens’ Initiativpris 2019 uddeles til Odder-virksomhed