Foto: Dansk Byggeri

Vinderen af den nye pris “Bæredygtig Betonarkuteltur idéen 2019” for arkitektstuderende blev torsdag fundet på Building Green i Forum. Christian Minor Valentin løb med sejren for sit projekt, hvor han forskønnede og bevarede en stor del af bygningen på samme tid.

Det var Institut for Bygningskunst og Teknologi på KADK, Arkitektskolen Aarhus og Dansk Beton i Dansk byggeri, der uddelte prisen for bæredygtig brug af beton for første gang, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse. Vinderen, Christian Minor Valentin, blev både hyldet og vandt et rejselegat på 10.000 kr.

“Det er dejligt at vinde prisen. Jeg er glad for, at bæredygtig beton også kan repræsentere kulturarv, genanvendelighed og æstetik,” siger Christian Minor Valentin, der blev færdiguddannet i juni i år.

Forvandlingen af Ørkenfortet
Projektet tager udgangspunkt i den aktuelle renovering af ATPs ejendom Ørkenfortet. Ejendommen har tidligere huset Nordeas hovedsæde ved Knippels Bro på Christianshavn og skal i fremtiden huse Danmarks eneste Hilton hotel. Christian Minor Valentin havde fokus på at forny bygningen, samtidig med at han ville bevare en stor del af bygningens konstruktion og oprindelige stil. Den nye facade er tegnet ud fra et særligt princip, der gør det muligt at udskifte de forskellige elementer eller genbruge dem til andre bygninger.

“I sit projekt peger Christian Minor Valentin på et simpelt klimaregnestykke. Ved at genanvende det, vi allerede har, sparer vi på ressourcerne. Beton er et meget robust materiale, og Christians projekt taler ind en relevant diskussion om, hvordan vi bør anvende beton mest hensigtsmæssigt, og ikke mindst hvordan vi kan genbruge de betonkonstruktioner, vi allerede har,” siger branchedirektør i Dansk Beton Dorthe Mathiesen.

Ørkenfortet. Illustration: Christian Minor Valentin
Tidligere artikelKolding Sky bliver det første svanemærkede etagebyggeri i Jylland
Næste artikel500 nye parkeringspladser for biler med gule plader i København