Foto: ©2019 Adam Mørk

Bæredygtighed er af afgørende betydning for LEGO Koncernen, og det er derfor også i fokus i det nye campus i Billund. Første fase af campusset er åbnet, og når hele campusset står færdigt i 2021, vil det omfatte 54.000 kvadratmeter og huse omkring 2.000 medarbejdere.

Et byggeri er en lang proces, og efter fire års planlægning og byggearbejde kunne LEGO Koncernen i sidste uge indvie den første fase af det nye, moderne LEGO® Campus i hovedkvarteret i Billund. Et campus hvor bæredygtighed og plads til medarbejderne er i fokus.

4.150 solpaneler
I byggeriet er der gjort mange bæredygtige tiltag. Taget på parkeringshuset er dækket af 4.150 solpaneler, som producerer mere end 1 million kWh, som vil dække cirka halvdelen af LEGO Campus’ energiforbrug.

Tagene på bygningerne bliver dækket af Sedum-planter, som optager vand og CO2. Regnvand vil derudover blive brugt til at vande den omliggende park. Indenfor i bygningerne er der valgt bæredygtige materialer; eksempelvis et specielt fibergipsmateriale, som er stærkere og kræver mindre stål. Det vil betyde en besparelse på 22 tons stål og ca. 650 tons CO2-udledning.

Legende design
Bygningskomplekset er tegnet af arkitekterne C.F. Møller. Det udtrykker LEGO Koncernens kerneværdier: imagination, creativity, fun, learning, caring og quality, blandt andet ved at designet er gjort legende. For eksempel vil man se LEGO klodser i de udvendige mure, to gigantiske gule klodser på taget og et indgangsparti inspireret af LEGO elementer. Facaden på parkeringshuset er dækket af plader, som er designet, så de ligner LEGO-vejplader.

Administrerende direktør i LEGO Koncernen Niels B. Christiansen siger:
”Det er fantastisk, at vi nu kan indvi de første to bygninger i LEGO Campus. Der er gjort et stort stykke arbejde for at skabe en arbejdsplads, der afspejler vores værdier og skaber en sjov og legende atmosfære. Vores mission er at inspirere børn, så det er vigtigt at skabe et arbejdsmiljø, der inspirerer til kreativitet og innovation. Dette helt specielle byggeri kræver hårdt arbejde og fremragende samarbejde, og jeg vil gerne takke alle, der har medvirket.”

Ca. 500 medarbejdere er flyttet ind i de to første af otte bygninger, som også kommer til at omfatte legeområder og loungeområder samt en omliggende park, der bliver åben for offentligheden. Når byggeriet er færdigt i 2021, vil det fremtidige ”People House” indeholde et stort auditorium, et fitnesscenter, værksteder, en café og overnatningsmuligheder for medarbejdere, som rejser ind fra udlandet.

Tidligere artikelDI Horsens’ Initiativpris 2019 uddeles til Odder-virksomhed
Næste artikelNyt dansk partnerskab skal sætte fokus på verdensmålene