Foto: PR // Farverige fliser i 70’er stil bliver i disse år genoplivet.

Før i tiden var badeværelset blot et simpelt men praktisk rum – men sådan befinder det sig ikke længere. Den dag i dag bliver rummet i lige så høj grad som resten af huset indrettet med planter, farver og nipsting, således at  badeværelset emmer af personlighed. Derfor afslører blandt andet dine badeværelsesfliser også mere om dig, end du tror, fortæller Mosaikhjørnets bolig- og indretningsrådgiver.

Et smugkig ind i personers badeværelse kan give et indtryk af, hvem der bor på matriklen. Badeværelset er faktisk blevet et rum, der som boligens andre rum skal udstråle personlighed og et stilrent design. Hos Mosaikhjørnet, som i 55 år har specialiseret sig i løsninger inden for klinker og fliser, kan man læse meget om personen i huset, alene ved at kigge på flisevalget i badeværelset. Derfor løfter Mosaikhjørnets bolig- og indretningsrådgiver, Mette Kamilla Maan, sløret for, hvad din badeværelsesflise fortæller om dig. 

Du følger den seneste mode
Hvis dit badeværelse er i blå fliser, er du højst sandsynlig den trendy type, der allerede har opdaget, at midnatsblå er en af de hotteste farve i 2020.

– Blå har været på alles læber siden farveinstituttet Pantone udnævnte ’Classic Blue’ til Årets Farve i 2020. Det er en dyb farve, der har et elegant og roligt udtryk, så hvis man gerne vil være med på de nyeste indretningstendenser, er det farven, man skal gå med, fortæller Mette Kamilla Maan og fortsætter:

De boligejere, der derfor netop har bestilt badeværelsesfliser i blå, er således med stor sandsynlighed den type, som følger flittigt med i boligmagasiner og opsnapper de nyeste trends. Her er indretningen meget dynamisk, og personen skifter ofte ud i boligen og lægger stor omhu i enhver detaljer lige fra materialevalg til farvekombinationer – og det er langt fra usandsynligt, at badeværelsesflisen skal skiftes ud allerede om fem til otte år igen.

Når du svømmer mod strømmen
Mavefornemmelsen betyder generelt mere for dig end de tilgængelige trends og tendenser i, og elsker du endvidere tossede og skægge farver- og mønsterkombinationer, så er det det, du går med. Kreativiteten lever i bedste velgående, og dine gæster kan altid finde inspiration i dit hjem.

–  Er man generelt modig med sin indretning, vil man typisk også se et badeværelse, der går mod det gængse. Det kan være, at man har et lille badeværelse og – i stedet for at vælge hvide fliser, som de fleste vil gøre for at få rummet til at virke større – vælger store, mørke fliser eller farverige mønstre. Nogle krydrer endda flisevalget med endnu mere personlighed og vælger guldmosaikker, farvede fuger eller ligefrem glimmerfuger, forklarer Mette Kamilla Maan, der fremhæver, at man typisk finder de modige flise- og klinkevalg hos de personer, der generelt går mere op i egne end andres holdninger. 

Når du tager det trygge valg
Hvis du har et badeværelse, der er dekoreret med den klassiske hvide- eller grå fliser i målene 60×60 centimeter, der skaber et enkelt udtryk, så er du nok heller ikke typen, der har den store mønstrede sofa.

– Metroflisen eller slagterflisen er de fliser, vi oftest sælger og er derfor også uden tvivl det sikre valg. Metroflisen har en lidt buet kant og er hvid, mens slagterflisen er en helt kvadratisk hvid flise med mørk fuge, og faktisk vælger størstedelen af os en af de to tidløse og praktiske fliser. Har man derfor en af de to slags fliser, stråler det af den traditionelle type, som følger de større indretningstendenser og sværger til den skandinaviske stil, fortæller Mette Kamilla Maan, som understreger, at badeværelset derfor også generelt typisk bærer præg af minimalisme og lyse naturfarver.

Retro er det nye sort
Om du enten har en farverig 70’er flise, som skaber en masse kontraster i rummet, om du har brune fliser eller små kvadratiske fliser i beige til at pryde væggene, så vækker det nostalgien i dig.

Her bliver tidens tendenser ikke fulgt, men i stedet bliver det retrospektive hyldet, som i høj grad giver den nordiske stil modspil. Og der er ingen tvivl om, om det er et bevidst valg eller et fliselevn fra fortiden, da fugen typisk afslører det hos en person, forklarer Mette Kamilla Maan.

Er det fliser på 30×30 centimeter i følgeskab af en bred fuge på to centimeter, så er der stor sandsynlighed for, at personen bag i højere grad er outdatet end retro-moderne. Det er nemlig en gammel traditionel fuge, som ikke alene er designmæssig forældet, men også utrolig svær at gøre rent og vedligeholde – og således ikke en løsning, nogen aktivt ville vælge i dag, slutter hun.

Tidligere artikelByggefelt i Høje Taastrup C bliver investeret i af lokalt ansigt
Næste artikelDanske arkitekter står bag nyt sygehus i Sverige