Foto: Unsplash.com

Nye tal fra Danmarks Statistik viser at danske el- og vvs-installationsvirksomheder oplevede en vækst på 2,3% i årets tredje kvartal. Og på trods af at væksten foregår i et mere afdæmpet tempo, så stiger virksomhedernes omsætning stadig.

Særligt elbranchens omsætning er vokset tredje kvartal, med 3,6% i forhold til 2018, mens væksten var mere beskeden i vvs-branchen på ca. 0,7%.

”Det er positivt, at virksomhederne fastholder den opadgående kurve, men vi ser også, at tempoet i væksten er på et relativt beskedent niveau, hvilket understreger behovet for, at virksomhederne fortsætter indsatsen for at effektivisere den daglige drift,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Kigger man dog på hele perioden, fra januar til og med september, er omsætningen i installationsbranchen samlet set steget med 3%, hvilket især skyldes et rigtig godt første kvartal. Tager man samtidig højde for, at der har været en inflation i Danmark på cirka 0,8% i 2019, så er realvæksten i installationsbranchens omsætning på 2,2%.

”Ved årets indgang skønnede vi en samlet realvækst på tre procent i installationsbranchen. Hvis vi skal nå det, skal der altså et rigtig godt sidste kvartal til i år,” siger Tina Voldby.

Tidligere artikelCoop Danmark A/S skiller nu FDB Møbler ud som et selvstændigt aktieselskab
Næste artikelByråd vil opkræve fast gebyr på byggesager i 2020