Foto: Unsplash.com

Den danske design- og møbelvirksomhed out-sider har modtaget den internationale designpris iF Design Award for deres nyeste skud på stammen. Der er tale om en tilføjelse til den voksende møbelserie til byrummet, Plateau SunHub. 

out-siders nye satsning Plateau Sunhub har imponeret World Design Guide-juryen og vundet iF Design Award for bedste produkt. Plateau Sunhub er et moderne bord/bænkesæt med integreret teknologi, som kun får strøm gennem solceller.
Med Plateau Sunhub har vi skabt Danmarks måske mest sociale møbel. Det tiltrækker mennesker til byens rum, for her kan venner,familier, kolleger og studerende mødes rundt om bordet. De kan oplade deres telefoner og computere, og de kan høre musik fra de indbyggede højttalere. Og på en sommeraften kan man blive siddende ude til den lyse morgen, fordi Sunhub lyser bordet op,” forklarer en stolt Ib Mogensen, der er administrerende direktør i out-sider.

Juryen bestående af 78 eksperter fra hele verden, har vurderet hele 7298 deltagere fra 56 lande og givet følgende begrundelse for, at out-sider løb med prisen for ‘Bedste Produkt’:
“Produktet er enestående, og det fortjener et resultat i topklasse. Derfor har den uafhængige, internationale jury valgt at honorere Plateau Sunhub med iF DESIGN AWARD 2020.”

Juryen vurderer produkterne i forhold til graden af innovation og udvikling, funktionalitet, æstetik, ansvarlighed og positionering. Møbelserien Plateau Sunhub lever ifølge juryen op til flere af disse områder og bliver særligt fremhævet for følgende egenskaber:

  • Møblets evne til at være et socialt mødested med integreret, intelligent teknologi
  • Møblet inviterer til fysisk, social interaktion, samtidigt med at man altid er online med bordets tre forskellige muligheder for at oplade, den integrerede højtaler og den automatiske belysning, når det bliver mørkt
  • Møblets form og evne til at samle op mod 12 personer, der alle kan se hinanden i øjnene. Samtidigt med at møblet lægger op til at bruge længere tid sammen
  • Møblet dækker med sin flexibilitet behovet for siddepladser, samtidigt med at det er teknologisk fremtidssikret helt uden CO2-udledning.

International anerkendelse
iF Design Award, som er verdens ældste designpris, er et anerkendt kvalitetsstempel i designbranchen, der rummer alt fra produkter og indpakning til arkitektur og servicedesign. Prisen er blevet uddelt hvert eneste år siden 1953.

“Det er kæmpestort for os at vinde designprisen og få det internationale klap på skulderen. Vi har arbejdet hårdt på at kunne lancere et virkeligt funktionelt og æstetisk produkt, der skaber helt nye muligheder for byens rum, og den måde vi er sammen på udenfor,” fortæller Ib Mogensen og fortsætter: “Vi er meget tilfredse med, at dommerne har set det unikke i Plateau Sunhub og peget på os ud af de over 7000 andre imponerende designs.”

Designeren bag løsningen er Holscher Design, som med sine 25 år på bagen er en af Skandinaviens mest anerkendte og prisvindende designstudier. Samarbejdet med out-sider opstod, da Holscher Design vandt en konkurrence om at skabe det mest interessante bord/bænkesæt. De præsenterede Plateau Picnic, og vandt samarbejdet på baggrund af det ikoniske udtryk, der er både innovativt, nutidigt og kan rumme mange siddende på samme tid.

Og med lanceringen af Sunhub gør det deres Plateau Picnic til mere end blot et møbel, da det nu giver brugerne mulighed for at tage arbejdet med ud eller blot skabe en hyggelig stemning – helt CO2-neutralt ved brug af naturlig energi fra solcellerne.

Tidligere artikelDansk tegnestue tildelt udviklingsprojekt i München
Næste artikelPå forkant med digitalt samarbejde i byggeriet