Foto: PR // Dansk Mobil Beton

Dansk Mobil Beton A/S er Danmarks eneste udbyder af mobilbeton. Betonværket kommer direkte til byggepladsen, hvor betonen produceres på stedet i den mængde og kvalitet, som det enkelte byggeprojekt har behov for.  

”Vi blander betonen på stedet, hvilket sikrer, at lang transporttid eller uforudsete forsinkelser på byggepladsen ikke kommer til at påvirke kvaliteten af det leverede betonprodukt,” udtaler Steen Madsen, adm. direktør for Dansk Mobil Beton A/S.

Den fleksible produktionsform gør det muligt at justere eller omstille produktionen af beton til alle mixtyper, sætmålsvariationer og styrkeklasser indenfor få minutter. Med produktionsformen er det også muligt at tage hensyn til temperatur og nedbør ved produktionen.  

”I forbindelse med bygge- og anlægsprojekter er det vigtigt med fleksible underleverandører, der kan levere når man har behovet. Derfor prioriterer vi vores tilgængelighed højt,” fortæller Steen Madsen.

En rullende betonfabrik i miniudgave
Dansk Mobil Beton A/S leverer deres beton på mobile betonblandere, som er en betonfabrik i miniudgave, der står bag på en lastbil. Lastbilen medbringer selv alle de nødvendige ingredienser og materialer, der skal bruges til at blande betonen.

”Selve blandeprocessen begynder med et vejesystem, der styrer, hvor store mængder råmateriale, der skal føres ind i blandekammeret. Herefter føres den færdige beton til enten pumpe eller slidske ind på støbestedet,” lyder det fra direktøren, Dansk Mobil Beton A/S.

Spild mindskes og kvaliteten sikres
I modsætning til konventionelle betonleverandører, er der både miljømæssige og økonomiske fordele ved mobilbeton – den fleksible produktionsmetode sikrer, at lang transporttid eller uforudsete forsinkelser på byggepladsen ikke påvirker kvaliteten af det leverede betonprodukt og samtidig mindskes spild.   

”Hos os får du en reel pris, hvor du kun betaler for den beton, du bruger. Alle vores priser er inklusive miljø- og brændstofstillæg. Derfor kommer der ingen ubehagelige overraskelser,” siger Steen Madsen, Dansk Mobil Beton A/S.

Ved konventionelt produceret beton bestiller kunder ofte for meget – dels for at være sikker på, at der er beton nok til byggeprojektet, dels for at undgå både omkostninger og besvær ved at få leveret for lidt beton.

”Derfor er det ikke unormalt med en overproduktion på 10-15% ved levering af fabriksfremstillet beton og dermed 10-15% større udledning af CO2 end nødvendigt,” forklarer Steen Madsen.

”Hos Dansk Mobil Beton A/S mener vi, at erhvervslivet er den drivkraft, som er nødvendigt for forandringer og som er afgørende for at løse sociale og miljømæssige udfordringer, gennem innovation og klart definerede politikker. Vi har en CSR profil og strategier, som vi følger, der er med til at fastlægge retningslinjer for vores virksomhed og håndtering af samfundsansvar, medarbejderansvar og miljøansvar og vi sikrer dermed at vi løbende forbedrer os i vores daglige forretningsaktiviteter og forretningsstrategier.” slutter Steen Madsen, adm. direktør hos Dansk Mobil Beton A/S.

Tidligere artikelHome ser fremgang i køb og salg af sommerhuse
Næste artikelRenovering af PFA-bygning satser på DGNB Sølv-certificering