Hvert år bruger Kina mange milliarder kroner på oprydning efter den massive jord- og vandforurening, som landet har været domineret af gennem de seneste mange år. Nu vinder den danske clean-up virksomhed Ejlskov for alvor fodfæste på det kinesiske miljømarked gennem et nyetableret joint venture-selskab med kinesiske Haifa Group.

Den danske clean-up virksomhed Ejlskov A/S er gået sammen med kinesiske Haifa Group om oprettelsen af joint venture-selskabet ”Jiangsu Ejlskov Environmental Engineering Science and Technology Co. Ltd.” Her ejer Ejlskov 49 % af selskabet, mens Haifa Group ejer de resterende 51 %. Det nyetablerede joint venture udspringer blandt andet af et fælles ønske om vækst og stærkere positionering på det kinesiske marked gennem en sammenførelse af dansk og kinesisk knowhow.

Joint venture-selskabet er etableret med udgangspunkt i kombinationen af Haifa Groups kinesiske rodfæstning og Ejlskovs førende miljøteknologier i en samlet enhed. Allerede nu er det nye selskab aktivt med et større oprensningsprojekt til 28 millioner kroner på et industriområde i den kinesiske Jiangsu provins. Projektet skal danne grundlag for virksomhedernes fremtidige samarbejde og skabe den første, stærke miljøreference på det kinesiske marked.

“Vi har arbejdet på det kinesiske marked i fem år gennem Ejlskovs eget kinesiske datterselskab ”Qingdao Environmental Technology Company Ltd.” Vi har heri udført adskillige forureningsundersøgelser og -oprensninger og er allerede et kendt ansigt på det kinesiske marked”, udtaler Direktør hos Ejlskov A/S, Palle Ejlskov og fortsætter:

Med det nye joint venture-selskab har vi nu skabt det stærkest mulige afsæt for at vinde yderligere fodfæste på det kinesiske marked. Samarbejdet mellem Haifa Group og Ejlskov er et smukt eksempel på, hvordan to virksomheder kan drage nytte af hinandens styrker og ekspertiseområder. Haifa Group finder samarbejdet særdeles attraktivt, da de nu får mulighed for at udvide deres forretningsområder med vores førende miljøteknologier og samtidig udfordre den gamle virksomhedsstruktur inden for miljøområdet. Ejlskov indgår et samarbejde med en stærk spiller på det kinesiske marked, hvor netværk og solid tillid er altafgørende. Med det nye joint venture-selskab er vi nu i stand til at lande flere og større, finansielt tunge projekter, og vi er således et kæmpe skridt tættere på målet om et grønnere og mere klimabevidst Kina.

Ejlskov sidder på en unik miljøteknologi, der er baseret på biologisk oprensning af forurening og i dag anvendes i adskillige europæiske lande, i USA og flere steder i Kina. Især det kinesiske marked inden for bæredygtig oprensning af miljøforurening er i kraftig vækst, og udgangspunktet for en dansk clean-up virksomhed er grundlæggende godt i Kina, da der eksisterer en stor bevidsthed om, at danske og europæiske virksomheder er førende inden for miljøteknologi. Ifølge Palle Ejlskov er dette dog langt fra nok, da Kinas forretningsmæssige tilgang er meget forskellig fra, hvordan man kender det i Europa og USA:

“I Europa og USA er der fokus på produktets teknologiske og konstaterbare fortræffeligheder. Det er mindre vigtigt i Kina, da det ikke er teknisk kyndige personer, der sidder på den anden side af forhandlingsbordet. I stedet er forretning en tillidssag, og derfor er det en væsentlig forretningsmæssig fordel at indgå i et samarbejde med en virksomhed, der har rødder i Kina”.  

Den aarhusianske clean-up virksomhed Ejlskov blev stiftet for mere end 20 år siden af geolog Palle Ejlskov med ønsket om at udfordre og revolutionere måden, miljøforurening håndteres på. Siden har ambitionerne kun vokset sig større, og for omkring syv år siden kunne Ejlskov notere sig som eneforhandler i Europa og Kina af en banebrydende og suveræn bæredygtig miljøteknologi, hvor mikroorganismer bogstaveligt talt fortærer forskellige former for forurening. Jord- og vandforureninger kan således fjernes direkte på stedet, hvilket gør bortkørsel af forurenet jord unødvendig. Med etableringen af det nye kinafokuserede joint venture kan Ejlskov nu markere endnu en milepæl og glæde sig over muligheden for at kunne udbrede de innovative miljøteknologier til endnu flere forureningsramte områder i Kina.

“Der er ingen tvivl om, at vores teknologi kommer til at gøre en verden til forskel i mange af de forurenede industriområder rundt omkring i Kina. Vi har de seneste år arbejdet intensivt på at oparbejde tillid hos både myndigheder og entreprenører, og med vores nye joint venture står vi nu stærkere end nogensinde før på det kinesiske marked”, slutter Palle Ejlskov.

Ejlskov forventer, at første oprensningsprojekt i Jiangsu provinsen vil være fuldført i løbet af 2020. I denne periode vil der sideløbende blive arbejdet på at igangsætte yderligere projekter på det kinesiske marked, og hos Ejlskov sigter man efter en omsætning på 300 millioner kroner inden for de kommende fem år.

Tidligere artikelJönsson A/S skriver kontrakt på stort erhvervsprojekt ved Trianglen
Næste artikelTeglgigant vil lægge grundstenen til miljøvenlig teglproduktion