Foto: PR // Lau Blytt Haubro til DM i Skills

Efter tre hårde konkurrencedage ved DM i Skills blev det tømrerlærling Lau Blytt Haubro fra Mester Madsen A/S i Vordingborg der blev kåret som Danmarks bedste tømrerlærling

5 talentfulde tømrerlærlinge fra hele Danmark dystede om titlen som Danmarksmester ved det årlige DM i Skills, som afholdes for unge fra erhvervsuddannelserne i hele Danmark. Her dystede tømrere, tjenere, urmagere, blomsterbindere, gulvlæggere, automekanikere, kokke og glarmestre side om side mod de bedste i deres respektive fag.

DM i Skills løb over 3 dage og blev afviklet i Bella Centret i København. Trods dagene var intense og hårde holdt tømrerlærling, Lau Blytt Haubro hovedet koldt og kan i kraft af sine færdigheder nu kalde sig for Danmarksmester.

“Det var et fantastisk dygtigt hold, jeg konkurrerede sammen med på tømrerstanden. Det var helt vildt tæt, fordi dem, der bliver udtaget til DM er så dygtige. Så jeg er superstolt af titlen”, siger Lau, der står i lære hos Mester Madsen A/S i Vordingborg.

Lau går på CELF i Nykøbing F., hvor han er ved at tage en EUX-uddannelsen, der kombinerer tømreruddannelsen med en studentereksamen. Uddannelsen har taget Lau Blytt Haubro fire år, når både studenterhue og svendebrev forhåbentligt er på plads i september. 

Håndtryk og diplom af statsministeren
Sammen med de øvrige Danmarksmestre fra de i alt 45 erhvervsfaglige uddannelser tog Lau Blytt Haubro imod præmiebevis og hædring af statsminister Mette Frederiksen foran en fyldt konferencesal i Bella Centret, hvor både forældre, kærester, kolleger, læremestre, politikere og fagdommere fyldte den store sal.

Præcision var afgørende
De 5 deltagere på Træsektionens stand skulle opføre en teknisk svær tagkonstruktion til et klokketårn i form af et spir, der kræver særlige kompetencer inden for træfagets håndværk.
“Der var mange komplicerede samlinger og vinkler, så det var vigtigt med præcist håndværksarbejde for at løse opgaven til Danmarksmester-niveau”, fortæller branchechef Jesper Salling Nielsen fra Træsektionen i Dansk Byggeri.   

Erhvervsfaglige uddannelser var i fokus
DM i Skills 2020 var det tiende Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelser. I år blev de tre dages konkurrencer afholdt i Bella Centeret i København med mere end 250 deltagere og flere end 70.000 besøgende.

Tidligere artikelLindab nomineret til Byggeriets Energipris 2020 med SolarRoof
Næste artikelSyv pensionsselskaber tilslutter sig fælles skatteprincipper