Foto: Lindab // Lindab SolarRoof

Det bæredygtige designtag med integrerede solceller, SolarRoof, introduceres til BYGGERI’20. SolarRoof er nomineret til Byggeriets Energipris, der uddeles den 11. marts som en del af Byggemessen. 

Lindab udvikler bæredygtige produkter til gavn for miljøet, brugerne og håndværkerne. SolarRoof er koncernens seneste innovative byggeprodukt – et bæredygtigt designer-kliktag med integrerede solceller, der forsyner bygningen med grøn strøm.

Nomineret til Byggeriets Energipris 
SolarRoof introduceres på det danske marked på BYGGERI’20 messen og er nomineret til Byggeriets Energipris, der uddeles den 11. marts. Lindabs baggrund for udviklingen af SolarRoof er ønsket om at kombinere klimavenlige produkter med et smukt design, så flere boligejere vælger solceller som energikilde.

Solceller, miljø og æstetik 
At anvende solceller som en del af den grønne omstilling har stort miljømæssigt potentiale. Men potentialet udnyttes ikke meget, hvor kun 15% af det samlede elforbrug dækkes i de solrigeste timer. 

 Ifølge Lene Agger, udviklingsingeniør i Lindab, er der flere årsager til, at flere ikke vælger solceller til at dække deres energibehov. Hun mener, at en af årsagerne er æstetikken, hvor traditionelt påmonterede solceller ofte ikke lever op til mange danskeres husdesign-drømme.

”Vi oplever, at mange arkitekter gerne vil bygge med solceller på grund af de energimæssige fordele, men de er tilbageholdne på grund af æstetiske hensyn. Det bliver simpelthen ikke en integreret del af husets arkitektur og udtryk, når solcellerne eftermonteres på taget som selvstændige elementer. Derfor har vi udviklet et nyt ståltag ved navn SolarRoof, der kombinerer tag og solceller i en integreret løsning,” siger Lene Agger.

 SolarRoof er resultatet af Lindabs mange års erfaring som leverandør af ståltag kombineret med den nyeste teknologi inden for solenergi. SolarRoof produceres på samme måde som Lindabs traditionelle kliktag, men med solcellepaneler limet oven på tagkonstruktionen. På den måde inkorporeres solcellerne som en del af tagets arkitektoniske udtryk, og monteringen bliver også meget lettere. 

Den vedvarende energiproduktion gør solcelletaget til et produkt, der er godt for både økonomien og miljøet.  

SolarRoof er Good Thinking
”I Lindab vil vi gerne bidrage til det, vi kalder Good Thinking, som går ud på at udvikle smartere og mere bæredygtige produkter, der på én gang gavner vores kunders forretning og gør verden grønnere. Og det lever SolarRoof i høj grad op til, da det giver kunderne mulighed for at producere el, så de kan leve mere grønt, men også i et mere globalt perspektiv kan solcelletaget være med til at reducere klodens samlede CO2-udledning,” siger Lene Agger, udviklingsingeniør i Lindab, der håber, at SolarRoof vinder Byggeriets Energipris.

Lindab er til stede på BYGGERI’20 ved stand A – 1040.

Byggeriets Klimapriser
Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af mere energi- og miljøvenlige byggematerialer, som er til gavn for både klima og arbejdsmiljø, samt for at fremhæve virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi.

Tidligere artikelErhvervsuddannelserne på Tradium i fremgang
Næste artikelDanmarks bedste tømrerlærling kåret