Foto: Unsplash.com

Danske Byggecentre og Dansk Byggeri har i fællesskab lavet en guide til at undgå spredning af coronavirus når virksomheder leverer byggematerialer. Det er særlig vigtigt, at bygge- og anlægsbranchen opretholder deres aktivitet, da branchen udgør en større del af den samlede danske økonomi.

Mens flere og flere brancher enten frivilligt eller ufrivilligt bliver sat på pause, så kan man i bygge- og anlægsbranchen indtil videre fortsat arbejde med igangsatte projekter. Men for at undgå yderligere spredning af coronavirus, har Danske Byggecentre og Dansk Byggeri lavet en praktisk guide til, hvordan forebyggende foranstaltninger kan implementeres når der leveres materialer til byggepladserne. 

“Mange aktiviteter i branchen foregår udendørs, og samtidig er der god mulighed for at efterleve myndighedernes anbefalinger om afstand og skærpet hygiejne. Vi råder i vejledningen til, at man sørger for god håndhygiejne blandt chaufførerne og generelt holder afstand. Vi råder også til, at følgesedler og anden dokumentation, som følger med produkterne, håndteres digitalt, hvis det er muligt”, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Michael understreger vigtigheden af, at regeringen ikke stopper den del af erhvervslivet som fortsat kan arbejde og producere under sundheds forsvarlige foranstaltninger. Hele værdikæden på byggeriets område beskæftiger rigtig mange mennesker og står derfor for en stor del af Danmarks samlede økonomi.

“Bygge- og anlægsbranchen spiller en afgørende rolle i dansk økonomi, men vi er helt afhængige af, at virksomhederne kan få leveret de varer, der skal til for at forretningen kan holdes kørende. Uden varer vil produktionen gå i stå”, siger Michael H. Nielsen og understreger, at byggeriet ikke er lukket ned.

Danske Byggecentre og Dansk Byggeri modtager gerne tips, råd og erfaringer fra alle medlemmer og interessemedlemmer for løbende at kunne opdatere oplysningerne i guiden, så den kan vejlede bedst muligt.

Tidligere artikelBoligforening fremskynder håndværkeropgaver
Næste artikelAftale om grund til opførelse af 15.523 kvm boliger