Foto: Holscher Nordberg Arkitekter // Volumenstudie til startredegørelse

Alma Property Partners og AG Gruppen har indgået en aftale om køb af grund til opførelse af omkring 200 boliger ved den kommende Glostrup Nord Stationsplads i Albertslund. Startredegørelsen for området er udarbejdet af Holscher Nordberg Arkitekter og behandlinges ligen nu hos Albertslund Kommune.

Grunden er købt i et såkaldt Joint Venture mellem AG Gruppen og den nordiske ejendomsfond Alma Property Partners, der  i 2019 åbnede sit kontor i København. AG Gruppens adm. direktør Robin Feddern er meget glad for det nye samarbejde.

 ”AG Gruppen har de seneste år udviklet flere stærke partnerskaber i branchen, og vi forventer os meget af det nye samarbejde med Alma Property Partners. Samarbejdet har fra dag ét været 100% transparent og med vores gode kemi, professionalisme og fælles arbejdstilgang, er jeg sikker på at vi vil levere et stærkt nyt boligprojekt i Albertslund.”

Projektet  forventes at gå i jorden i starten af 2021, og kommer endvidere til at indeholde omkring 200 boliger i flere forskellige størrelser. Lejlighederne bliver fra 45-100 m2 i 4 til 9 etager, mens der samtidigs bygges rækkehuse og lejligheder i 2 etager mod vest. På denne måde skabes der et boligområde med fokus på diversitet og et varieret udbud, som er attraktivt for flere segmenter. Områdets grønne byrum bliver også friholdt for biler, for netop at skabe et trygt uderum for alle.

Beliggenheden på Smedeland 8 i det nordlige Albertslund, Hersted, ligger tæt på Vestskoven og Herstedøster Landsby. Området er i dag en del af et større erhvervsområde, der i de kommende år vil gennemgå en spændende forandring til en ny og levende bydel med erhverv og boliger. Borgmester Steen Christiansen glæder sig meget over Alma Property Partners og AG Gruppens aktivitet i området:

”Vi har store ambitioner for udviklingen af Hersted, hvor vi ønsker at skabe en ny værdibaseret bydel, der viser, hvordan FN’s verdensmål og et stærkt samarbejde mellem grundejere, virksomheder, uddannelser og borgere kan sætte ekstra skub i den grønne omstilling og byens udvikling. Alma Property Partners og AG Gruppens projekt ser meget spændende ud, og vi glæder os meget til at se det ført ud i livet.”

Det er Alma Property Partners jomfru projekt i Danmark efter selskabets åbning i landet sidste år, og landechef Hüseyin Meric glæder sig over den nye aftale. 

”Vi ser et stadig større behov for nye, kvalitetsboliger udenfor København, og strækningen langs den nye letbane er derfor et oplagt fokusområde for os. Beliggenheden er ideel; lige ved Glostrup Nord Stationsplads og med kort afstand til store grønne naturområder. Vi glæder os til at være med til at udvikle området til en ny mangfoldig bydel, hvor der er godt at bo for alle aldersgrupper – og til samarbejdet med AG Gruppen, som er en god og kompetent samarbejdspartner med mange års erfaring med by- og projektudvikling i hele landet”.

Tidligere artikelByggematerialerne skal ud – men glem nu ikke hygiejnen
Næste artikelÅrets kontorbyggeri 2020 skal kåres