Foto: Høje-Taastrup Kommune // Broen mellem Hedehusene og Nærheden set fra sydsiden

29. marts indvies broen mellem Hedehusene og Nærheden. Det bliver fejret med et festligt broløb, som markerer den nye forbindelse mellem de to bydele. 

Broen til Nærheden åbner den 29. marts 2020 hvor alle er velkomne, og alle sejl er sat til. Hedehusene og Nærheden bliver bundet sammen, hvilket skal fejres, og samtidig at broen med sin markante arkitektur bliver et vartegn for byen.

”Med åbningen af broen får vi en mere naturlig forbindelse mellem Hedehusene og Nærheden, så byen hænger sammen. Nu får gående, cyklende og bilister fra Nærheden lettere adgang til at handle, besøge biblioteket, spise eller gå til frisør i og omkring Hovedgaden, ligesom borgerne i Hedehusene nemt kan komme ud til Nærheden og bl.a. bruge springcentret og det kommende læringshus”, siger borgmester Michael Ziegler.

Kom til broløb
Find løbe- og vandreskoene frem: Alle borgere er inviteret til broløb for at markere åbningen. Der er ruter på 3, 6 og 10 km og en 3 km walk. Alle ruter har start ved opkørslen til broen fra Hedehusene-siden og fører løberne over den nye bro.   

Ruten på 3 km. går gennem Nærheden, hvor man kommer helt tæt på den nye bydel. Ruten på 6 km. går to gange gennem Nærheden og ruten på 10 km går gennem Nærheden og herfra videre ud i det naturskønne Hedeland.

Løbet er med tidstagning, men stadig for alle, og alle som gennemfører får en broløbs-medalje skabt til denne særlige lejlighed. Broløbet arrangeres af Fløng Kondi, Høje-Taastrup Kommune og NærHeden P/S. 

Markant arkitektur
I disse år vokser Nærheden for alvor frem – knap 500 beboere er allerede flyttet ind, og med mange nye byggerier i gang, vil der i de kommende år blive plads til i alt 6.500 borgere. Hele Hedehusene kommer dermed op på over 18.000 indbyggere. 

Udviklingen af Nærheden varetages af byudviklingsselskabet NærHeden P/S, der ejes af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. Direktør i Realdania By & Byg, Peter Cederfeld, ser således også frem til åbningen af broen.

”Nærheden skal være et eksempel på fremtidens bæredygtige forstad, og derfor er det afgørende, at infrastruktur og byrum er af høj kvalitet. Derfor er vi rigtig glade for, at det arkitektonisk er en spændende og flot bro, og vi har i den grad har set frem til indvielsen”. 

I øjeblikket pågår det sidste arbejde med broen, hvor der bliver bl.a. lavet fuge- og asfaltarbejde, og ligeledes skal der sættes lys på broen.

Tidligere artikelEast Kilbride Badet øger ’smartness’ efter renovering 
Næste artikelOplev det originale Troldtekt loft med nyt design